Apokaliptične scene stižu iz Kanzasa! Tornado razorio kuće, ubijao na svom putu, snimljene scene se ne zaboravljaju (VIDEO)

01.05.2024

11:26

0

Najteže je prošao mali grad os 700 stanovnika

Apokaliptične scene stižu iz Kanzasa! Tornado razorio kuće, ubijao na svom putu, snimljene scene se ne zaboravljaju (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/ReedTimmerUSA

Snažan tornado protutnjao je kroz mali grad Vestmoreland na severoistoku američke savezne države Kanzas, pri čemu je jedna osoba stradala, dok je troje ljudi povređeno, prema izveštaju lokalnih vlasti.

 

 

Zvaničnici okruga Potavatomi potvrdili su putem Fejsbuka da je tornado u utorak uveče pogodio ovaj grad sa oko 700 stanovnika, uništavajući 22 kuće, tri kamper-prikolice i pet pomoćnih objekata.

 

 

Osim toga, oštetio je još 13 kuća i jednu komercijalnu zgradu, prema izveštaju AP-a.

 

 

Portparol okruga Potavatomi potvrdio je jedan smrtni slučaj u saopštenju za medije. Takođe je izvestio da su tri osobe povređene, ali da nijedna od njih nije u kritičnom stanju.

Ova oluja u Vestmorelandu desila se samo dva dana nakon što jeserija tornada pogodila Oklahomu, odnoseći četiri života i povredivši najmanje 100 ljudi.

 

 

U petak je niz tornada poharao američke savezne države Nebraska i Ajova, uzrokujući gubitak jednog života i uništavajući stambene i poslovne objekte.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike