Kiša opet pljušti, građani strepe: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom (VIDEO/FOTO)

22.05.2024

14:23

0

U Gradskom štabu za vanredne situacije stanje se prati iz minuta u minuz

Kiša opet pljušti, građani strepe: Nivo nabujalih reka u Novom Pazaru još uvek pod kontrolom (VIDEO/FOTO)
Copyright RINA

Nakon prestanka padavina, kiša koja je opet počela da pada zabrinula je građane. Vodostaji nabujalih reka trenutno su pod kontrolom, a u Gradskom štabu za vanredne situacije stanje se prati iz minuta u minut.

RINA
 

- Čiste se ulice, radi se na pročišćvanju odvoda kako ne bi došlo do ponovnog izlivanja. Ekipe su sve vreme na terenu, čini se sve da se preduprede moguće poplave. U sanaciju šteta od poplava uključena je i teška mehanizacija, koja je upućena na kritične tačke - kažu za RINU u Gradskom štabu za varedne situacije.

Iako su reke za sada u svojim koritima, meštani ipak strahuju od novih padavina i mogućih problema.

- Čitavu noć oka nismo sklopili, mirniji smo kad kiša ne pada, a ovako kad pljušti svaki minut strepimo da se reke ne izliju ponovo. Putevi su dosta oštećeni u poplavama, vodena bujica nosila je pred sobom. Srećni smo samo što nema ljudskih žrtava - kažu građani.

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Novog Pazara proglašena je vanredna situacija. Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica su evakuisali tri lica, od kojih su dve osobe bile zarobljene u automobilu, a jedna u stambenom objektu.

Nevreme će "prošarati" Srbijom

Prema najavi meteorologa Slobodana Sovilja i narednih dana šareno vreme- toplo ali oblačno i kišovito. Kako kaže Sovilj od vikenda se očekuje postepena, ali ne i potpuna stabilizacija vremena.

Grmljavinski razvoji već su počeli širom centralne i južne Srbije i intenziviraju se naročito u okolini Kragujevca, Čačka, ali i na području izmedju Smedereva i Smederevske Palanke, rekao je Sovilj za Tanjug.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike