Rafin poslednji ples u Madridu! Svi su plakali, a Nadal suze krio osmehom! (VIDEO)

01.05.2024

08:37

0

Autor: A. S.

Bilo je veoma emotivno, a pitanje je šta će biti dalje

Rafin poslednji ples u Madridu! Svi su plakali, a Nadal suze krio osmehom! (VIDEO)
Rafael Nadal - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Nekada najbolji teniser sveta, Rafael Nadal, sve ređe se pojavljuje na teniskim terenima, ali i to malo mečeva koje odigra, izazivaju veliku pažnju navijača.

Prethodne nedelje, Španac je igrao na mastersu u Madridu, a poslednje aprilske večeri, Rafa je odigrao poslednji meč u glavnom gradu Španije.

Plakala je porodica, plakao je rival Jirži Lehečka, ma plakao je ceo Madrid, svi osim Nadala, koji je prepoznatljivim osmehom skrivao one dublje emocije. Jasno je da se kraj karijere bliži.

A u Madridu je zaustavljen u osmini finala od Čeha Jiržija Lehečke sa 7:5, 6:4. O samom meču se verovatno neće ni govoriti, ali emocije koje je Rafa izazvao, tek će se prepričavati.

Nakon meča, usledilo je i standardno obraćanje publici, a sada sve interesuje šta će biti dalje.

- Igraću u Rimu, uz nadu da ću biti bolji nego ovde. Posle tog turnira ću odlučiti o Rolan Garosu. Još nisam siguran da ću se takmičiti u Parizu - rekao je Nadal posle meča i dodao:

 

 

- Odlazim iz Madrida sa mnogo boljim osećanjem nego kada sam dolazio. Teško je i zamisliti da se može napraviti neki uspeh sa formom u kojoj sam sada, ali u sportu se stvari menjaju vrlo brzo. Igraću u Rimu, to je poseban turnir za mene. Osvojio sam ga deset puta. Želim da odigram dobro. Verujem da mogu da napravim nešto.

Veliki šampion je do kraja svog govora izdržao bez suza, ali se dotakao i onih koje je izazvao kod publike, prijatelja, porodice...

 

 

- Ne želim da stvaram more suza, jer još nisam završio svoj put. Mada mi je teško da sebe vidim na ovom terenu i sa 38 godina. Naporno ću raditi narednih dana kako bih u Rim došao u još boljoj formi. To je jedan od turnira na kojima sam imao najviše uspeha. Osvojio sam ga deset puta. Ovo je bio poseban dan za mene. Rekao sam zbogom Madridu, ali moja karijera se nastavlja - zaključio je Rafa.

Masters u Rimu počinje 9. maja, biće do sjajna prilika da Nadala još jednom vidimo na delu. Nakon toga sledi Rolan Garos, ali je još uvek pod upitnikom njegov nastup.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike