Dečko Olge Danilović se seli u London? Drastično menjaju transfer politiku, mladi neka čekaju

07.05.2024

14:48

0

Autor: P.K.

Treba im neko ko će odmah da napravi razliku

Dečko Olge Danilović se seli u London? Drastično menjaju transfer politiku, mladi neka čekaju
Jan Oblak - Copyright Profimedia

Čelsi se odlučio na veliko unapređenje tima ovog leta, a kao jedna od primamljivijih opcija pojavio se Jan Oblak iz Atletiko Madrida.

Iako su se "plavci" tradicionalno držali politike dovođenja mladih igrača, nedavni neuspesi ukazuju na potrebu za pragmatičnijim pristupom. Jedna od opcija jeste i iskusni slovenački golman, inače dečko Olge Danilović, koga ona često bodri uživo.

Prema izveštajima iz AS-a, Atletiko Madrid je spreman da proda Jana Oblaka, otvarajući vrata za njegov dolazak u Čelsi. Iako španski tim traži mlađe opcije, "plavci" su u potrazi za golmanom koji može odmah napraviti razliku.

Oblak važi za jednog od najboljih golmana na svetu, i mogao bi biti rešenje koje Čelsi traži nakon problema sa Robertom Sančezom ove sezone. Iako ima 31 godinu, ovaj iskusni čuvar mreže još ima mnogo toga da ponudi i mogao bi pozitivno da utiče na razvoj mladih igrača, kao što je naš Đorđe Petrović.

Oblak predstavlja značajno unapređenje za Čelsi. Njegove veštine i performanse daleko nadmašuju trenutne golmane u timu. Iako bi njegov transfer zahtevao značajnu investiciju, procenjena tržišna vrednost sugeriše da bi bio dragoceno pojačanje za klub.

Iako bi dovođenje Oblaka moglo da predstavlja promenu u filozofiji transfera za Čelsi, njegov neosporni kvalitet i sposobnost da napravi razliku mogli bi ga učiniti ključnim igračem koji timu nedostaje za postizanje ciljeva. Iako nije tradicionalan izbor za klub, mogao bi biti upravo ono što im je potrebno da ojačaju tim pred narednu sezonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike