Čukarički nema mnogo izbora! Nebitno je kako dolazimo do pobede, cilj su tri boda!

02.05.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Belo-crni žele da nastave sa trijumfima, a najboli primer bio je duel sa Lučancima

Čukarički nema mnogo izbora! Nebitno je kako dolazimo do pobede, cilj su tri boda!
Copyright MN Press

Fudbaleri Čukaričkog će ponovo biti domaćini na svom stadionu. Posle ubedljive pobede nad ekipom Mladosti, ekipa Gorana Stanića će dočekati Napredak. S obzirom na poredak na tabeli, belo-crni sa Banovog brda imaju imperativ pobede.

Trenutno su na šestom mestu sa 51 bodom. dok četvrtoplasirani Radnički 1923 ima 56. I to mesto, na kojem se nalazi ekipa Feđe Dudića vodi u Evropu.

- Nemamo mnogo izbora, moramo da osvajamo što više bodova u preostalim mečevima u Super ligi Srbije. Želimo da što duže ostanemo u konkurenciji za plasman u Evropu i da se borimo do samog kraja. Ova ekipa ima kvalitet, potrebno je da to pokažemo kad je najbitnije, protiv najjačih rivala.

Među te najbolje timove ubrajam i Napredak. Niko se nije slučajno kvalifikovao među prvih osam. Kruševljani su pokazali kvalitet, pobeđivali su i u velikim utakmicama, između ostalog savladali i Partizan u Humskoj. Dobili su i nas u prvom delu sezone, žestoko nas namučili na Banovom brdu u drugom, kad su poveli, a gol za pobedu postigli smo tek u 89. minutu - rekao je Đorđe Ivanović koji ne mari za način na koji će se doći do tri boda.

- Nebitno je na koji način ćemo doći do pobede, tri boda su nam neophodna. Ali, znamo da nas čeka zahtevna utakmica, protiv ekipe koja je sada već prilično rasterećena. A tada Napredak ume da bude najopasniji. Imaju sjajne starije igrače, sa ogromnim iskustvom igranja u Super ligi, pa i inostranstvu. Ali, i plejadu mladih momaka, koji će biti budućnost ovog kluba i koji će biti željni dokazivanja u preostalih pet susreta do kraja šampionata.

Na istok besplatno

Ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu biće i ovoga puta besplatan, dok će ulaznice za zapad biti prodavane na dan utakmice po ceni od 400 dinara.

Ističe Ivanović da bi voleo da njegov tim postigne rani gol protiv Napretka, koji bi im verovatno olakšao posao u nastavku meča.

- Voleo bih da bude tako, ali smo spremni i za bilo koji drugi scenario. I u prethodnom meču protiv Mladosti smo gubili, ali smo zadržali nivo igre i stigli do preokreta. Odnos prema igri je bio onakav kakav treba da bude i za to smo nagrađeni golovima, pobedom i sa nova tri boda. Ako ponovimo taj pristup, biće nam dosta lakše protiv Napretka.

Posle duela sa Kruševljanima Čukarički će igrati derbi za derbijem, najpre u Novom Sadu protiv Vojvodine, zatim TSC-a u Bačkoj Topoli, sledi domaćinstvo Partizanu na Banovom brdu i u poslednjem kolu gostovanje Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić".

- Znamo šta nas čeka, uostalom uvek je tako u plej-ofu. Ovo je doigravanje najboljih ekipa i nema lakih mečeva. Zaista u ovom trenutku ne razmišljamo o rasporedu koji nas čeka niti pravimo bilo kakve kalkulacije. Prva i osnovna je da osvojimo tri boda protiv Napretka, a potom da se okrenemo pripremi jednako bitne utakmice sa Vojvodinom u Novom Sadu - zaključio je Ivanović.

Utakmica je na programu od 18.30, uz prenos na TV Arena sport, Premium 2.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike