Everton je na prodaju! Da li je neko spreman da plati ovu paprenu cifru?

24.01.2023

20:55

0

Autor: A. Š.

Gazda Karamela Farhad Moširi rešio da proda klub iz Liverpula

Everton je na prodaju! Da li je neko spreman da plati ovu paprenu cifru?
Gudison park - Copyright Profimedia/Sportimage

Navijači Evertona su dobili veliku bitku, ali do trijumfa u ratu moraće još da čekaju. Posle višenedeljnih protesta protiv vlasnika kluba, gazda Karamela Fahrad Moširi odlučio je da proda klub iz Liverpula.

U nedelji pred gradski derbi Everton je ostao bez trenera Frenka Lamparda, a „Gardijan“ večeras donosi ekskluzivu – Moširi prodaje klub po ceni većoj od 500 miliona funti!

- Poslednjih meseci Moširi je tražio spoljne investicije, ali je konačno stavio Everton na na tržište, spreman da razmotri manjinsku ili većinsku prodaju. Veliki broj potencijalnih kupaca je izrazio interesovanje – piše „Gardijan“.

Everton se poslednjih godina žestoko bori da sačuva premijerligaški status. Prošle sezone to mu je pošlo za rukom u poslednjem kolu, a sva je prilika da će Karamele kroz istu dramu proći i u tekućoj takmičarskoj godini.

- Moširi bi želeo da nadoknadi novac koji je uložio u novi stadion – dodaje britanski list uz podsećanje da je u eri britansko-iranskog milijardera potrošeno oko 700 miliona funti na više od 50 igrača dovedenih u klub, koji je prodajom fudbalera prihodovao više od 400 miliona.

„Gardijan“ na kraju piše da prodaja Evertona dolazi u prilično delikatnom trenutku sa stadionom u izgradnji po ceni od najmanje 550 milona funti, te prikazanim gubicima od 372.6 miliona funti kombinovano u poslednja tri dostupna finansijska izveštaja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike