Sud u Prištini odbija da ublaži meru pritvora Slađanu Trajkoviću

20.05.2024

14:08

0

Slađan Trajković je od decembra 2022. godine u zatvoru Grdovac kod Podujeva, a optužen je da je navodno počinio ratni zločin

Sud u Prištini odbija da ublaži meru pritvora Slađanu Trajkoviću
Copyright RTS printscreen

Sud u Prištini ponovo je odbio predloge odbrane Slađana Trajkovića da mu se sudski pritvor zameni blažom merom, za koju je ponuđeno i jemstvo, nakon čega je odbrana podnela žalbu na odluku suda.

Slađan Trajković je od decembra 2022. godine u zatvoru Grdovac kod Podujeva, a optužen je da je navodno počinio ratni zločin. Danas mu je u Prištini nastavljeno suđenje, saslušanjem svedoka tužilaštva.

RTS printscreen
 

 

Jedan od svedoka nije došao na suđenje, a branilac Slađana Trajkovića, advokat Dejan Vasić, kaže da je u dosadašnjem procesu saslušan važan broj svedoka.

"Indikativno je da jedan broj svedoka koji se odnosi na jedan događaj iz optužnice ne dolazi na suđenje”, rekao je Vasić, ne želeći da komentariše današnje svedočenje svedoka tužilaštva Vlaznima Krasnićija.

Krasnići je izjavio da je optuženog Slađana Trajkovića video 22. maja 1999 godine kod groblja u Vučitrnu u policijskoj uniformi, ali da sa njim nije razgovarao, iako su se poznavali.

Krasnići je sa porodicom toga dana doveden kod groblja u Vučitrnu, gde je, kako je naveo, bilo oko 1.000 Albanaca.

Slično svedoku sa prethodnog ročišta, i današnji je naveo da su policajci odvojili muškarce od žena i dece i odveli ih u halu sportova.

RTS printscreen
 

 

Tvrdi da su ih prilikom ulaska u kamione policajci tukli, da su ih potom odveli u Kosovsku Mitrovicu, i “da su ostali živi zahvaljujući Bogu”.

Naveo je da mu se Slađan Trajković izvinio zato što ne može da mu pomogne.

Svedok je u izjavi policiji naveo da je Trajkovića video i nakon sukoba u uniformi lokalne policije u Kosovskoj Mitrovici, a danas je na pitanje advokata, ponovio te navode.

Nastavak suđenja je 4. i 5. jula u 9.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike