"Slovačka protiv nasilja" pucala na Fica: Vučić najavio da će ga posetiti sa Orbanom nakon povratka iz Njujorka

19.05.2024

10:47

0

Predsednik je odgovorio i na pitanje da li se boji za sopstvenu bezbednost

"Slovačka protiv nasilja" pucala na Fica: Vučić najavio da će ga posetiti sa Orbanom nakon povratka iz Njujorka
Copyright Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, File/Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Pink govori o svim važnim temama pred put u Njujork, a osvrnuo se i na atentat na slovačkog premijera Roberta Fica.

- Znate li koju je organizaciju osnivao onaj koji je upucao premijera Fica, to je "Slovačka protiv nasilja", kaže Vučić.

Predsednik je odgovorio i na pitanje da li se boji za sopstvenu bezbednost.

- To su besmislice, ne bojim se ni u Njujorku. Fico je istinski, slobodarski, veliki lider. Samostalni, nezavisni, veliki lider. Kapa dole za Roberta Fica, nadam se da će biti bolje pa kad se vratim iz Njujorka da sa drugom Viktorom odem i posetim ga, rekao je on. 

Podsetimo, Robert Fic je čovek koji nije želeo da žrtvuje svoju zemlju zarad suludog rata kolektivnog Zapada protiv Rusije, premijer koji je odbio da naoružava Ukrajinu, odbijao je da prizna i nezavisnost tzv. Kosova, a veliki je prijatelj Srbije i predsednika Vučića lično. Sam Fico je prepoznao atmosferu koja se stvara u Slovačkoj i pokušaje dehumanizacije političkih protivnika, kada je gotovo proročki rekao pre mesec dana da će zbog takvog stanja doći do ubistva nekog političara

Fico spada u red malobrojnih političara na planeti koji misle svojom glavom i imaju u vidu narodne interese - poput Vučića, Orbana, Trampa, Putina, Erdogana, Sija... 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike