Recept dana: Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom, tradicionalni specijalitet koji osvaja ukusima

06.05.2024

07:54

0

Autor: K. B.

Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom je gurmanski specijalitet koji oduševljava svojom jednostavnošću

Recept dana: Vlaški paprikaš sa kiselim mlekom, tradicionalni specijalitet koji osvaja ukusima
Copyright Profimedia

Ovo tradicionalno jelo karakteriše harmonična kombinacija mesa, paprike i kiselog mleka, čineći ga omiljenim izborom mnogih ljubitelja domaće kuhinje. Sa svojom bogatom aromom i neodoljivim ukusom, vlaški paprikaš sa kiselim mlekom postaje nezaobilazni deo porodičnih okupljanja i slavlja. U nastavku pronađite jednostavan recept za pripremu ovog ukusnog jela i uživajte u gastronomskom doživljaju koji će vas sigurno osvojiti.

Sastojci:

  • 1 pile
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika slatke začinske paprike
  • 2 sveže zelene paprike
  • 2 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 2 čena belog luka
  • Ulje
  • So
  • Crni mleveni biber
  • 100 ml kiselog mleka

Priprema:

1. Isecite crni i beli luk na sitno i pržite ih u šerpi na zagrejanom ulju dok ne postanu staklasti.
2. Piletinu isecite na komade, posolite svaki komad, pobiberite, pospite slatkom začinskom paprikom i dodajte u šerpu.
3. Oljuštite paradajz, iseckajte ga na kocke i dodajte u šerpu sa piletinom.
4. Dodajte suvi biljni začin i kuvajte sve zajedno.
5. U posebnom sudu, pomešajte kiselo mleko sa brašnom, 100 ml vode i mešavinom začina, pa dobro promešajte.
6. Tu smesu sipajte u paprikaš nakon 20 minuta kuvanja, pustite da se kuva još pet minuta, a zatim sklonite s vatre.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike