Bejbi Lazanja i Teya Dora nastupaju na Egzitu: Ove godine "nulti dan" u čast Nikoli Tesli (FOTO)

17.05.2024

16:05

0

Autor: Dejan Ćirić

Festival se održava pod sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno“

Bejbi Lazanja i Teya Dora nastupaju na Egzitu: Ove godine "nulti dan" u čast Nikoli Tesli (FOTO)
Copyright Profimedia

Festival Egzit imaće u čast rođendana Nikole Tesle "nulti dan" 10. jula, kada će nastupiti, između ostalih, predstavnik Hrvatske na "Pesmi Evrovizije" Bejbi Lazanja i predstavnica Srbije Teya Dora, najavili su danas organizatori.

Osnivač i direktor Egzit festivalske grupacije Dušan Kovačević je na konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije (TOS), gde je potpisan protokol o međusobnoj saradnji, najavio da će na "nulti dan" Glavna bina dobiti novo ime "Tesla Universe". Kovačević je rekao da će 10. jula nastupiti i Iniko, Alison Vonderlend, kao i Burak Jeter sa pevačem Dimašem Kvadibergenom.

ATA Images/L.L.
 

Najveći među nama

Prema njegovim rečima, specijalna ceremonija otvaranja festivala biće "prožeta Nikolom Teslom", uz performans Lords of Lightning.

- Tesla je najveći među nama, u celokupnom čovečanstvu, i Tesla je putokaz u kom pravcu treba da se ide, da spajamo nauku sa umetnošću i humanošću - istakao je Kovačević.

ATA Images/L.L.
 

Direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić je istakla da je njihov muzej sa 170.000 poseta prošle godine najposećeniji, uz Beogradsku tvrđavu i Hram Svetog Save.

- Muzej i Egzit povezuju posećenost i "nulti dan" festivala u znaku Tesle i slave ime najboljeg među nama, najslavnijeg naučnika srpskog porekla. Na najlepši način 10. jula proslavićemo Teslin rođendan. 

ATA Images/L.L.
 

Kovačević je sa direktorkom TOS Marijom Labović svečano potpisao protokol, za razdoblje od 2024. do 2027. godine, kako bi udružili snage u cilju povećanja broja stranih turista, sa naglaskom na proslavi četvrt veka Egzita sledeće godine i "Expo 2027" u Beogradu.

Brend koji prepoznaje ceo svet

Labovićeva je istakla da je dugogodišnja saradnja sa Egzitom dodatno krunisana potpisivanjem memoranduma, i navela da su svi na "istom zadatku - da Srbija bude prepoznata kao značajna turistička destinacija sa značajnim brojem stranih turista".

- Želimo da ove i naredne godine poseban akcenat stavimo na promociju Egzita, jer je to prepoznatljiv brend iz Srbije, a prepoznaje ga čitav svet - ocenila je Labovićeva.

Prema njenim rečima, "Expo 2027" se "u potpunosti uklapa u sve što Egzit radi i kroz zajednički plan aktivnosti mogu "doprineti još većem broju posetilaca 'Expo 2027'".

ATA Images/L.L.
 

Kovačević je podsetio da saradnja sa TOS traje od početka novosadskog festivala, koji je do sada "preko poseta doneoviše od 250 miliona evra u srpsku turističku privredu, dok je promotivna vrednost neprocenjiva".

- Protokolom želimo da formalizujemo kvalitetnu saradnju i da je podignemo na viši nivo i više sinhronizujemo naše napore, koji idu u istom smeru povećanja broja inostranih turista - naveo je Kovačević.

Egzit će biti održan, pored "nultog dana", od 11. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, sa temom "EXIT Starseeds" i sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike