Alarmantno! Srbija sutra u narandžastom! Nivo zračenja će odjednom skočiti i to u čitavoj zemlji!

17.05.2024

17:01

0

Autor: R.M.

U svim gradovima Srbije će nivo UV zraka ući u narandžasto, što znači visok

Alarmantno! Srbija sutra u narandžastom! Nivo zračenja će odjednom skočiti i to u čitavoj zemlji!
Copyright Profimedia

Zračenje u Srbiji sutra će biti visoko na teritoriji čitave države, što je pomalo neobično s obzirom na promenljivo i oblačno vreme ovih dana.

Naime, prema objavi RHMZ sutra će u bukvalno svakom od 29 mesta gde se meri visina UV zračenja, ono biti u narandžastoj kategoriji odnosno visoko. 

Od 29 mesta u Srbiji gde se meri zračenje, u 12 visoko, dok je u ostalih 17 umereno.

Ono što je još zanimljivo jeste da će prekosutra zračenje u Srbiji naglo pasti pa će visoko biti u svega 7 gradova a u ostatku zemlje umereno.

Visok nivo UV zraka predviđen za sutra može se tumačiti time što se u Srbiji sutra očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, uz promenljivu oblačnost koja tek ponegde u brdsko-planinskim predelima može posle podne usloviti kratkotrajnu slabu kišu.

Printscreen RHMZ
 

Prema prognozama RHMZ-a vetar će biti slab promenljiv, u donjem Podunavlju i na jugu Banata slab i umeren jugoistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša od 26 do 29 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 24 stepena.

U Beogradu sutra pretežno sunčano i toplije uz slab do umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša oko 28 stepeni.

U narednih sedam dana u Srbiji se očekuje promenljivo, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike