Ljudski faktor uzrok nesreće! Nove informacije o sudaru vozova kod Pančevačkog mosta (FOTO/VIDEO)

17.05.2024

22:01

0

Dačić je rekao da su najvažniju ulogu odigrali vatrogasci, budući da lekari Hitne pomoći nisu mogli da priđu putnicima

Ljudski faktor uzrok nesreće! Nove informacije o sudaru vozova kod Pančevačkog mosta (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je uzrok sudara vozova u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u kojem nije bilo žrtava, ljudski faktor, a ministar saobraćaja Goran Vesić naveo je da je povređeno 13 putnika, od kojih je četvoro prevezeno u Urgentni centar.

"Garnitura Beovoza je prošla kroz zaštitno svetlo i udarila u terenti voz koji je čekao dozvolu da krene prema stanici Ovča", rekao je Vesić.

Dačić je novinarima rekao da u nesrećama poput ove često ima žrtava, kao i da je prava sreća što u današnjem sudaru nije bilo poginulih i da su svi putnici izašli iz voza.

''Najvažnije je da nema poginulih'', rekao je Dačić novinarima.

Tanjug/Nemanja Jovanović
 

 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić, koji je na lice mesta došao zajedno sa ministrima Dačićem, Vesićem i direktorkom preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Jelenom Tanasković, rekao je da u 18.42 časova primljena dojava o sudaru, nakon čega je na teren izašlo ukupno 25 vaterogasaca.

 

"Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se terentni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta", rekao je Čaušić.

Dodao je da je četvoro ljudi izvučeno kroz evakuacioni tunel na Karaburmi.

 

 

Dačić je rekao da su najvažniju ulogu odigrali vatrogasci, budući da lekari Hitne pomoći nisu mogli da priđu putnicima.

Ministar saobraćaja Goran Vesić rekao je da će detalji nezgode biti poznati kada Komisija "Infrastrukture železnice Srbije" objavi zvaničan izveštaj, što se očekuje u toku sutrašnjeg dana. Saobraćaj na toj deonici pruge je trenutno obustavljen, a kako je Vesić najavio, on će biti normalizovan sutra tokom prepodneva, ili najkasnije do podneva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike