Đurđev bez dileme: Robert Fico je danas simbol slobodne i suverene Evrope, slovenski duh Slovačke niko ne može ugasiti!

16.05.2024

15:40

0

"Gotovo je nemoguće da iza atentata na slovačkog premijera stoji samo jedan ostareli književnik, već da je pozadina istog mnogo dublja"

Đurđev bez dileme: Robert Fico je danas simbol slobodne i suverene Evrope, slovenski duh Slovačke niko ne može ugasiti!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen/YouTube/Srpska liga

Srpska liga je sa šokom i nevericom, ali i neizmernom tugom primila vest o atentatu na premijera Slovačke Roberta Fica, dokazanog srpskog prijatelja, slovačkog patriote i velikog slovenofila. Naše misli i molitve usmerene su na njegov oporavak od ovog bezumnog i varvarskog čina, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da je gotovo nemoguće da iza atentata na slovačkog premijera stoji samo jedan ostareli književnik, već da je pozadina istog mnogo dublja.

- Ovo je politički motivisan atentat od strane onih centara moći kojima smeta Slovačka, mala, ali ponosna zemlja koja nije priznala lažnu državu Kosovo i koja uporno odbija da svoj narod uvuče u klanicu rata u Ukrajini. Baš kao i Srbija, vidimo da i Slovačka u ovim teškim vremenima skupo plaćao svoju slobodarsku politiku, a posebno odbijanje da se odrekne istorijskih i svakih drugih veza sa Rusijom - istakao je Đurđev.

AP photo/Petr David Josek Printscreen X
 

 

Predsednik Srpske lige dodao je da je Fico jedan od najpopularnijih stranih političara u Srbiji i da je uveren da će Slovačka na Generalnoj skupštini UN glasati protiv usvajanja rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici.

- Uveren sam da nikakvu pritisci i ucene ne mogu slomiti hrišćanski i slovenski duh Slovaka i Slovačke - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike