Jezivo! Pedofil pristao da bude kastriran: Silovao devojčicu (14), ona ostala trudna!

29.04.2024

13:45

0

Autor: 24sedam

Salivan je osuđen na 50 godina zatvora i naloženo mu je da se podvrgne kastraciji u okviru sporazuma o priznanju krivice sa tužiocima

Jezivo! Pedofil pristao da bude kastriran: Silovao devojčicu (14), ona ostala trudna!
Copyright Livingston Parish Sheriff's Office

Muškarac (54) koji je silovao 14-godišnju devojčicu u SAD biće fizički kastriran! Naime, Glen Salivan, iz Springfilda u Luizijani, napastvovao je devojčicu i "koristio pretnje nasiljem protiv nje i njene porodice" da bi ćutala, kažu državni tužioci, piše britanski list Metro.

Nakon što je devojčica skupila hrabrosti i rekla detektivima da ju je silovao "više puta", otkriveno je da je trudna, a DNK dokazi su potvrdili da je Salivan otac. Salivan je osuđen na 50 godina zatvora i naloženo mu je da se podvrgne kastraciji u okviru sporazuma o priznanju krivice sa tužiocima.

Zakoni države Luizijana dozvoljavaju sudijama da osude muškarca na hemijsku ili fizičku kastraciju ako je osuđen za određena krivična dela silovanja. U slučajevima hemijske kastracije, silovatelju se daje lek koji smanjuje nivo testosterona dok se tretman nastavlja kako bi se smanjio njegov libido. Fizička kastracija podrazumeva hirurško uklanjanje testisa, trajno smanjenje nivoa testosterona i izazivanje sterilnosti prestupnika.

Pomoćnik okružnog tužioca Bred Kasio, koji je tužio Salivana, rekao je: "Imao sam nalog za hemijsku kastraciju tri osobe, ali, koliko znam, ovo je prva fizička kastracija koja je naređena. Osećao sam da je ovaj slučaj dovoljno jak slučaj i da je opravdao takvu akciju. Seksualni zločini nad maloletnicima su najzlonamerniji zločini koje gonimo. Nameravam da koristim svaki alat koji zakonodavstvo bude voljno da nam da, uključujući fizičku kastraciju, kako bismo tražili pravdu za decu u našoj zajednici. U takvim slučajevima, zatvorenik mora da podnese pismeno pismo sudu kako bi pokazao da inteligentno i svesno daje svoj dobrovoljni pristanak na fizičku kastraciju kao alternativu lečenju".

Nije jasno da li je određen datum za postupak, ali zakon navodi da se on mora obaviti najmanje nedelju dana pre puštanja iz zatvora. 

Državni tužioci su pohvalili žrtvu što je izašla "da kaže istinu uprkos pretnjama i nedaćama".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike