Amerika na korak od građanskog rata: Florida šalje 1.000 vojnika u pomoć Teksasu (VIDEO)

01.02.2024

23:49

2

Prošle nedelje, 25 republikanskih država obećalo je solidarnost i pomoć Teksasu u borbi protiv Bajdenove administracije

Amerika na korak od građanskog rata: Florida šalje 1.000 vojnika u pomoć Teksasu (VIDEO)
Copyright Printscreen

Florida će poslati oko hiljadu pripadnika nacionalne garde da pomognu u rešavanju situacije na granici u Teksasu, rekao je guverner države Ron Desantis, obraćajući se novinarima.

Prema njegovim rečima, bataljon Nacionalne garde će u bliskoj budućnosti krenuti u Teksas. Njima će pomagati volonteri iz takozvane Državne garde Floride.

- Istupili smo mnogo više od bilo koje druge države i ponosni smo na to. Svejedno, smatram da to nije dovoljno. Uveren sam da SAD imaju pravo da ojačaju svoju granicu. Ako Teksas pomaže u podizanju ograde, žilet-žice i na druge načine brani ulazak ilegalnih migranata, želim da budem od pomoći u tome. Ne želim da budem deo federalne vlade koja pokušava da sruši ogradu i pusti više ljudi ilegalno. Suludo je da je to slučaj. Danas ćemo ojačati naše prisustvo na južnoj granici. Poslaćemo do jednog bataljona Nacionalne garde Floride kao prvo raspoređivanje državne Garde Floride. Cilj je pomoć Teksasu u utvrđivanju granice - rekao je Desantis.

Ako zemlja nema granicu, onda se ne može smatrati suverenom, dodao je Desantis, osuđujući postupke administracije Džoa Bajdena.

Prošle nedelje, 25 republikanskih država obećalo je solidarnost i pomoć Teksasu u borbi protiv Bajdenove administracije.

Takođe, guverner Floride Ron Desantis podržao je Donalda Trampa za predsednika SAD.

Podsetimo, Nacionalna garda Teksasa podigla je ogradu od bodljikave žice u blizini granice sa Meksikom u cilju borbe protiv ilegalne imigracije. Administracija Bele kuće požalila se na ovo Vrhovnom sudu, koji je doneo odluku o uklanjanju ograde početkom prošle nedelje. Međutim, državne snage bezbednosti blokirale su pristup saveznim patrolama.

Guverner Teksasa Gerg Abot je sa svoje strane najavio "invaziju" migranata i mere zaštite. Prema njegovim rečima, Teksas će voditi sopstvenu politiku, pošto se vlasti u zemlji ne nose sa zaštitom granica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike