Real u Mbapeovoj senci završava tinejdžera od 100 miliona evra! Zbog njega se Don Florentino odrekao kapitena!

15.05.2024

17:36

0

Autor: A. Š.

Sada je jasno zbog čega se odgovorni na „Bernabeuu“ nisu previše uzbudili kada je Naćo odlučio da digne sidro

Real u Mbapeovoj senci završava tinejdžera od 100 miliona evra! Zbog njega se Don Florentino odrekao kapitena!
Leni Joro u duelu sa Kilijanom Mbapeom - Copyright Profimedia

Osladila su se madridskom Realu pojačanja iz Francuske. Posle Kamavinge i Čuamenija, na „Santijago Bernabeuu“ predstojećeg leta gotovo izvesno stiže Kilijan Mbape, ali se, sva je prilika, na njemu Madriđani neće zaustaviti.

Nije bio mali broj onih koji su bili iznenađeni mirnoćom sa kojom su na „Bernabeuu“ primili odluku kapitena i deteta kluba Naća da na kraju sezone digne sidro posle 13 godina provedenih samo u seniorskom timu.

Prvi čovek „kraljevskog kluba“ Florentino Perez očigledno je imao spremljen plan, s obzirom na tvrdnje izvora da Madriđani privode kraju posao sa defanzivcem Lila Lenijem Joroom (18).

I ne bi mnogo toga tu bilo čudno da Perez i saradnici, navodno, za francuskog tinejdžera nisu spremili 100 miliona evra (ukupno, za obeštećenje Lilu, te platu i bonuse fudbaleru tokom trajanja petogodišnjeg ugovora).

Potpuno je očigledno da Real sprema potpunu smenu generacije, a isto tako se sasvim jasno vide i obrisi novih Don Florentinovih „galaktikosa“, koji bi trebalo da imaju paklenu ofanzivnu rotaciju za narednu deceniju.

Ipak, potpuno je jasno da takav napadački potencijal neće puno vredeti ukoliko iza svojih leđa ne bude imao barem približno slična rešenja, a Joro se bez dileme uklapa u takav profil.

Momak koji će sredinom novembra napuniti 19 godina ove sezone je u dresu Lila odigrao 43 utakmice, a smatra se jednim od najboljih defanzivaca svoje generacije, pa s toga i ne čudi što je Perez, navodno, pristao da Lilu za njega plati 60 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike