Oglasila se policija povodom skandala na Evroviziji: Otkriveno šta će biti sa diskvalifikovanim Holanđaninom

14.05.2024

08:53

0

Priznao je da je došlo do incidenta

Oglasila se policija povodom skandala na Evroviziji: Otkriveno šta će biti sa diskvalifikovanim Holanđaninom
Copyright Tanjug/Jessica Gow /TT News Agency via AP

Jost Klajn, holandski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji, izazvao je pravi skandal kada se saznalo da neće nastupati u finalu takmičenja zbog diskvalifikacije.

Naime, on je na probu pred finale došao zajedno sa ostalim takmičarima, ali nije nastupao. Tek kasnije, saznalo se da je Jost optužen od strane jedne kamermanke za nasilničko ponašanje.

Zbog toga obaveštena je i policija koja je odmah napravila uviđaj i ispitala Josta, a kako prenosi NL, on je priznao da je napravio incident. Kako dalje saznaju izvori, Holanđanina je iznervirala gužva koju su napravili fotoreporeteri i snimatelji, pa je bio grub prema jednoj ženi. Iako je nije udario, oštetio joj je uređaj, zbog čega je ona dobila posekotine.

Profimedia
Jost Klajn

Svedoci su potvrdili da je Jost bio vrlo agresivan i neprijatan prema okupljenima, ali da se posle incidenta izvinio. Ipak, zbog jakih dokaza i prašine koju je događaj podigao, policija će ga procesuirati.

- Očekujemo da ćemo to moći ga procesuiramo početkom juna. Obično nam treba oko šest do osam nedelja za obradu slučaja - rekao je Emil Anderson, šef istražne policije u Malmeu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike