Kolone pristizale iz cele Crne Gore! Narod u Podgorici ustao protiv podrške sramnoj rezoluciji o Srebrenici: "Izdaja, izdaja" (FOTO)

22.05.2024

19:26 >> 20:54

0

Ispred zgrade Vlade i Skupštine Crne Gore, kao i u samom centru Podgorice, primećen je veći broj policajaca i lica u civilu

Kolone pristizale iz cele Crne Gore! Narod u Podgorici ustao protiv podrške sramnoj rezoluciji o Srebrenici: "Izdaja, izdaja" (FOTO)
Protest u Podgorici - Copyright Veliša Kadić

Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici okuplja se sve više građana koji će da iskažu revolt povodom odluke Vlade Crne Gore da podrži sramnu rezoluciju o Srebrenici.

Okupljeni građani nose srpske zastave, kao i zastavu Kraljevine Crne Gore.

Na pominjanje Jakova Milatovića građani uzvikuju “UA, UA, IZDAJA, IZDAJA!“.

Svako ko je radio za strane službe, treba da odgovara, poručeno je na skupu.

Oni dodaju da se nadaju da će ih narednih dana biti još više.

Petar Vuković govorio je stihove svoje pesme “Srpski narod genocidan nije!“.

Sara Raičević je izvela pesmu „Vila sa Košara“ i izrecitovala „Krvavu bajku“ Desanke Maksimović.

Razvučena velika trobojka ispred policije na kojoj piše “Gračanica“. Na protestu se mogu primetiti i zastave Ruske Federacije.

Na protest su pristigli i sinovi Mila Božovića.

Organizatori su poručili da "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe".

Skupu prisustvuju potpredsednik Opštine Berane Mladen Premović poslanik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, nosilac liste "Budva naš grad" na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović.

Okupljenima se obratila Lidija Maraš.

„Okupili smo se povodom sramne rezolucije koja želi da nas označi genocidnim. Budimo dostojni potomci da bi bili dostojni preci“, kazala je ona.

Veliša Kadić
 
Veliša Kadić
 

Ispred zgrade Vlade i Skupštine Crne Gore, kao i u samom centru Podgorice, primećen je veći broj policajaca i lica u civilu. Hercegovačka ulica je zatvorena.

Veliša Kadić
 
Veliša Kadić
 

Kolone pristižu iz cele Crne Gore, građani se okupljaju na unapred dogovorenim mestima od primorja do severa Crne Gore.

Veliša Kadić
 

Predsednik Miholjskog zbora Zdravko Nišavić kazao je da će sutra, ukoliko se rezolucija bude usvojena, ispred Vlade biti organizovan još veći protest sa početkom u 16 časova.

U Podgorici veliki broj policajaca sa opremom za razbijanje protesta

Povodom najavljenog protesta protiv rezolucije u Srebrenici pod nazivom "Zaustavimo izdaju", koji je za večeras zakazan ispred zgrade Vlade u Podgorici, veliki broj policajaca sa  opremom za razbijanje protesta nalazi se u dvorištu između  zgrada izvršne vlasti i zgrade Ministarstva spoljnih poslova, pišu podgoričke Vijesti.

Zgrade najviših državnih organa obezbeđuje uniformisana policija.

Vijesti pišu da im je iz Uprave policije ranije danas rečeno da večerašnje okupljanje nije prijavljeno.

Poziv na protest je upućen juče, a organizatori su više srpskih kulturnih centara i nevladinih organizacija: "Patrijarh Varnava", "Sveti Sava", Srpsko društvo Sveti Sava iz Bijelog Polja, Udruženje poštovalaca učesnika oslobodilačkih ratova 1912-1918, NVO "Herceg" – Pljevlja, NVO "Srpska nit", NVO "Božuri", NVO "Stupovi", NVO "Miholjski zbor", NVO "Serdar" i Noćni vukovi.

U pozivu na protest organizatori su poručili da "podnošenjem predloga rezolucije o genocidu u Srebrenici, ova Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić na najgrublji način je pokazala da ne uvažava upravo žrtve srpskog naroda i da poništava sve vrednosti naše trodecenijske borbe".
"Ne pristajemo na nastavak servilne politike koju je trasirao Milo Đukanović a danas nastavljaju neki drugi. Naša nacionalna dužnost je da se odupremo još jednom pokušaju da nam se nametne kolektivna krivica kao narodu", rekli su organizatori skupa u izjavi za podgorički portal IN4S.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike