Brnabić: Jasno je da je zahtev opozicije bio da se svi izbori održe 2. juna

30.04.2024

11:47

0

Autor: 24sedam

To je bio zahtev koji su oni dali meni na prvom sastanku, istakla je predsednica Skupštine Srbije

Brnabić: Jasno je da je zahtev opozicije bio da se svi izbori održe 2. juna
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je sasvim jasno da je zahtev opozicije bio da se svi izbori održe 2. juna zajedno sa beogradskim izborima i da se na kraju izašlo u susret tim zahtevima.

- To je bio zahtev koji su oni dali meni na prvom sastanku, to je bio prvi april, ponovili su na drugom sastanku, to je bio ponedeljak, a drugi sastanak je bila sreda i onda su menjali zahtev - rekla je Brnabić na konferenciji za medije u glavnom štabu Srpske napredne stranke.

Dodala je da je opozicija tokom pregovora stalno menjala zahteve, ali da je održavanje izbora 2. juna bio stalni zahtev opozicije.

- Gostovali su po različitim televizijama, pričali o tome zašto je važno da sve bude 2. juna i pored mog eksplicitnog pitanja, a zašto vam se žuri, ako vi sami kažete da do tada nećemo moći da primenimo velik broj ODIR preporuka, rekli su da je to zato što će to sprečiti migraciju birača - rekla je Brnabić.

Brnabić je istakla da misli da je ono što je vladajuća koalicija predložila bilo bolje - da izbori u Beogradu budu 2. juna, a da svi ostali lokalni izbori budu u periodu kada za to dođe vreme, do kraja 2024. godine.

- I to sam govorila na sastanku, da je bio bolji predlog za opoziciju. Nisu želeli o tome da pričaju, nisu želeli apsolutno da uzmu to u razmatranje. Tako da smo mi izašli u susret i usvojili taj zahtev da sve bude 2. juna da bi uspostavili neki dijalog, da bi smanjali tenzije, da bi pokazali i fleksibilnost i tolerantnost - rekla je Brnabić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike