Haos u omiljenom srpskom letovalištu, lokalci pošizeli: Zabranite ovim moronima da dolaze

17.05.2024

13:50

0

Autor: V. I.

Turisti Izazvali bes na ostrvu, lokalno stanovništvo zahteva hitnu akciju

Haos u omiljenom srpskom letovalištu, lokalci pošizeli: Zabranite ovim moronima da dolaze
Copyright Freepik

Jedno od najomiljenijih srpskih letovališta u Španiji suočava se s ozbiljnim problemima zbog bahatog ponašanja turista. Lokalci su ogorčeni prizorom turista u bikinijima koji šetaju ulicama Palma de Majorke nakon dolaska sa tzv. "čamaca za žurke".

Šokantni prizori u Palmi

Na snimku, koji je objavilo Udruženje stanovnika Paseo Maritima, vidi se pet žena koje šetaju ulicom u Palmi, dok grupa posmatrača gleda sa strane. "Počela je sezona brodova za žurke", napisala je grupa na društvenoj mreži X, tagujući lokalne vlasti i ističući da je prisustvo policije izostalo.

 

 

Ogorčenje lokalnog stanovništva

Video je izazvao buru reakcija među lokalnim stanovnicima. "Zaista odvratno i ponižavajuće", napisao je jedan korisnik, pozivajući na hitne mere protiv ovakvog ponašanja. Ovaj incident nije izolovan – nedavno je turista u uskim zelenim kupaćim gaćama izazvao pozive da se ovakvi turisti uhapse i sankcionipu zbog neprikladnog ponašanja.

 

 

"Turisti su kao kofa koju istresete"

Španci su sve zabrinutiji zbog prekomernog turizma. Jedan korisnik je komentarisao: "Turisti su kao kofa koju istresete." Lokalno stanovništvo ističe da policija nikada nije prisutna kada je najpotrebnija.

Apeli za strože mere

Iako Majorka privlači brojne posetioce svojim prelepim plažama, turističke zajednice pozivaju na poštovanje kodeksa oblačenja van plaže. Neki restorani već su uveli pravila oblačenja, dok su letovališta poput Barselone i Viga uveli strože mere za ponašanje turista.

Freepik
 

 

Planovi za smanjenje broja turista

U utorak je najavljeno da će Majorka uvesti policijski čas u 21:30 kako bi smanjila broj razvratnih turista. Predsednica Federacije hotelijera Majorke, Marija Frontera, pozvala je na strateški plan za rešavanje prenaseljenosti i uspostavljanje ravnoteže između stanovnika i posetilaca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike