Viralni video od 4,4 miliona pregleda: Zalivala cveće u bašti i videla prizor koji joj je naterao suze na oči (VIDEO)

20.04.2024

09:19

0

Autor: V. I.

Niko ne može da ostane imun na ovakvo iznenađenje

Viralni video od 4,4 miliona pregleda: Zalivala cveće u bašti i videla prizor koji joj je naterao suze na oči (VIDEO)
Copyright Printscreen / TikTok

Marisa Vilard, korisnica platforme TikTok, nedavno je doživela iznenađujuće otkriće koje je brzo osvojilo srca mnogih pratilaca. Dok je zalivala cveće u svojoj bašti, Marisa je u jednoj od saksija za biljke naišla na ptičje gnezdo sa tri jajeta.

Ovaj dirljiv prizor inspirisao ju je da gnezdo ostavi netaknuto u saksiji, postavivši kameru koja bi snimala razvoj situacije i delila ovo čarobno iskustvo sa svojim pratocima na društvenim mrežama.

 

@marissawillard5 The absolute shock and excitement all at once when i pulled down this flower pot 🥹🥹 #eggs #nest #spring #flowers #birdnest #fyp #foryou #flowerpot ♬ Stuff We Did (from 'Up') - Piano Version - your movie soundtrack

 

Njen originalni video, u kojem je prvi put pokazala gnezdo, za samo sedam dana postao je viralan, privukavši preko 4,4 miliona pregleda i skoro 802.000 lajkova. Popularnost videa nije jenjavala, a Marisa je nastavila da deli razvoj situacije.

Na jednom od narednih snimaka, kamera je zabeležila i kako majka čuva jaja, dok je Marisa otkrila da je u međuvremenu majka snela još dva jajeta. Takođe je podelila da i otac ptica redovno posećuje gnezdo, proveravajući kako napreduje situacija.

 

@marissawillard5 A happy Saturday morning with the nest now having FIVE eggs. Mama is working hard 🫶 🪺 P.s. notice I watered the flowers 😉 #babybird #birdnest #fyp #momsoftiktok @Lowe’s @CRAFTSMAN® ♬ Paper Birds (3 min) - Jordan Halpern Schwartz

 

Interakcija između Marise i njenih pratilaca na TikToku bila je izuzetno pozitivna. Pratioci su joj objasnili da je je gošća u njenoj visećoj saksiji vrabac, vrsta koja je poznata po svojoj prilagodljivosti i često gnežđenje u blizini ljudskih naselja. Takođe su joj se zahvalili što je ostavila gnezdo na miru, poštujući prirodne procese gnežđenja.

Kućni vrabac

Vrabac, poznat i kao kućni vrabac (latinski naziv Passer domesticus), jedna je od najpoznatijih i najrasprostranjenijih ptica u svetu. Vrapci su mali, imaju kompaktno telo, kratka krila i snažan kljun koji koriste za konzumiranje semena, iako će se u prilici hraniti i insektima.

Tipično, vrabac ima sivu ili smeđu boju sa crnim šarama, posebno mužjaci koji imaju tamnije i izražajnije šare. Veličina im varira, ali su obično dugački oko 14 do 16 centimetara.

Ove ptice su veoma prilagodljive, što im omogućava da žive u različitim sredinama, uključujući urbana i ruralna područja. Vrlo su društvene ptice, često se mogu videti kako se hrane u grupama ili kako se okupljaju na mestima gde ljudi ostavljaju hranu.

Vrapci grade gnezda u raznim strukturama, uključujući rupe u zgradama, drveću, ili koristeći veštačke gnezdilice. Parovi obično ostaju zajedno tokom cele godine i mogu se razmnožavati više puta tokom sezone, što dovodi do brzog povećanja populacije tamo gde su uslovi povoljni.

Iako su vrapci veoma prisutni, u nekim delovima sveta njihov broj opada zbog urbanizacije, gubitka staništa i drugih ekoloških faktora, što povećava važnost njihove zaštite i razumevanja njihovih životnih potreba.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike