Stvarno je šteta da se ubuđa: Uz ovaj jednostavni trik, nikad više nećete baciti nijednu jagodu, malinu ili borovnicu

15.05.2024

14:12

0

Autor: V. I.

Stvarno je šteta da se ubuđa: Uz ovaj jednostavni trik, nikad više nećete baciti nijednu jagodu, malinu ili borovnicu
Copyright Freepik

Čak i najštedljivijim domaćicama se sigurno desilo da izdvoje novac za skupo bobičasto voće i ono bukvalno posle jednog dana krene da buđa i dok pljesneš dlanom o dlan, propadne čitava kesa jagoda, malina ili borovnica. To može biti baš frustrirajuće, posebno zbog visokih cena. Međutim, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da produžite njegovu svežinu i upotrebljivost čak tri puta duže nego obično.

Za početak, pripremite rastvor od alkoholnog sirćeta i hladne vode, koristeći otprilike 50 ml sirćeta na jednu punu posudu vode. Umočite voće u ovaj rastvor i ostavite da stoji dva minuta. Sirće je efikasno u borbi protiv mikroorganizama koji uzrokuju kvarenje.

 

Profimedia
 

Nakon toga, pažljivo isperite voće pod tekućom vodom koristeći cediljku, a zatim rasporedite bobice na papirni ubrus da se temeljno osuše. Kada se voće osuši, prebacite ga u posude sa dobro prianjajućim poklopcima, postavljajući na dno posude sloj papirnog ubrusa za dodatnu apsorpciju vlage.

Za jagode i maline koristite plitke, široke posude kako biste izbegli pritisak na voće. Borovnice, koje su manje osetljive, mogu se čuvati i u čistim staklenim teglama.

Skladištene posude stavite u frižider i redovno proveravajte za prisustvo vlage koja može da se nakupi zbog kondenzacije. Brisanjem vlage smanjujete rizik od formiranja buđi, čuvajući tako svoje voće sveže i ukusno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike