Sestre Gobović održale spektakularni koncert u Beogradu: Slavlje srpske kulture i tradicionalne muzike (FOTO)

21.05.2024

11:10

0

Autor: Dejan Ćirić

Marina i Marija su svojim neumornim radom i neiscrpnom energijom još jednom pokazale koliko je važna i vredna naša tradicija

Sestre Gobović održale spektakularni koncert u Beogradu: Slavlje srpske kulture i tradicionalne muzike (FOTO)
Copyright Promo/Aleksandar Janjanin

Sestre Gobović sinoć su u MTS dvorani održale spektakularan koncert pod sloganom "Lepota je u tradiciji" i oduševile publiku, pružajući nezaboravno putovanje kroz srpsku muzičku baštinu.

Marina i Marija Gobović, interpretatorke tradicionalne izvorne muzike, održale su sjajan koncert, na kome je publika uživala i svaku pesmu pozdravljala gromoglasnim aplauzom. Njihov performans dodatno je obogatio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, kao i dečiji hor “Slavujčići”, kojim sestre rukovode pri Hramu Svetog Save, a spektakl su upotpunili specijalni gosti - Frajle, Renato Henc i Tijana Rajković. Njihova zajednička energija, donela je posebnu emociju u ovoj izuzetnoj magičnoj noći.

Promo/Aleksandar Janjanin
 

Prizor koji oduzima dah

Koncert je započeo emotivnom izvedbom pesme “Srbija,” kada je na sceni učestvovalo čak 150 izvođača, čineći prizor koji je oduzimao dah. Tokom nastupa, Sestre Gobović su publici premijerno predstavile dve nove pesme, koje će tek odjeknuti u široj javnosti. Vrhunac večeri nastupio je kada su se svi izvođači pridružili sestrama na sceni za zajednički bis sa pesmom "Hoću da pevam." Uz prskalice i svetlosne efekte, cela dvorana se podigla i zaplesala uz taktove ove numere.

Promo/Aleksandar Janjanin
 

Koncert je privukao veliki broj ljubitelja muzike, ali i mnoge ugledne zvanice iz političkog i javnog života. Ispred Srpske Pravoslavne Crkve prisustvovao je đakon Nikolaj Vuković, Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Milica Đurđević Stamenkovski, ispred Ministarstva kulture Lav Pajkić, Dr Vladimir Božović ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku.

Iz sveta muzike, prisustvovale su Ana Bekuta i Snežana Đurišić, kao i operska diva Ljubica Vraneš. Na koncertu su bili i Simonida Milojković, spisateljica, Olivera Perkovski, voditeljka, kao druge ličnosti javnog, umetničkog i kulturnog života. 

Promo/Aleksandar Janjanin
 

20 godina rada

Ova noć bila je pravo slavlje srpske kulture i tradicije. Sestre Gobović su svojim neumornim radom i neiscrpnom energijom još jednom pokazale koliko je važna i vredna srpska tradicionalna muzika.

Promo/Aleksandar Janjanin
 

- Ovim koncertom obeležavamo 20 godina našeg rada za očuvanje tradicionalne izvorne muzike. Nove pesme koje komponujemo su u duhu tradicije, jer smatramo da je lepota upravo u njoj - izjavile su Marina i Marija.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike