Novi detalji stravične nesreće kod Obrenovca! "Kamiondžija je opušteno pričao na telefon dok su se putnici u autobusu gušili"

21.05.2024

22:34

0

Putnici su prišli vozaču, polivali ga vodom i pozvali hitnu pomoć, ali nije bilo spasa

Novi detalji stravične nesreće kod Obrenovca! "Kamiondžija je opušteno pričao na telefon dok su se putnici u autobusu gušili"
Copyright Instagram_192.rs/serbialive_beograd

Muškarac (50) uhapšen je danas zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač autobusa, a 21 osoba povređena. Kako saznaje izvor "Blica", vozač kamiona nije prišao autobusu da pomogne i vidi šta se je uradio, već je opušteno pričao telefonom.

Putnici su nakon izlaska iz autobusa videli vozača kamiona koji je izazvao udes sa smrtnim ishodom, kako "mrtav 'ladan" stoji na ulici sa telefonom u ruci. Ni u jednom trenutku nije prišao da pomogne i vidi šta se desilo.

"U toku razgovora sa policijom, odlazio je do kamiona da uzme flašicu sa vodom da se osveži", pričaju očevici.

Instagram_192.rs
 

Kamion je sa sporednog puta krenuo sa se uključi na glavni. Vozač autobusa je išao pravo u smeru ka Obrenovcu Kada je video da se kamion ne zaustavlja, svirao mu je na 50 - 60 metara daljine. Međutim kamion se nije zaustavio, iako je imao znak stop. Uprkos zvučnom upozorenju i kočenju vozača autobusa, sve se odigralo u tri sekunde i autobus nije imao nikakve šanse da izbegne ovaj stravičan sudar.Autobus je udario u zadnji deo prikolice kamiona i na taj način na licu mesta stradao je vozač autobusa, a vozač kamiona je ostao nepovređen. Kako se nezvanično saznaje, kamiondžija je u trenutku sudara telefonirao.

Putnici počeli da se guše

Da agonija bude još veća, u autobusu je krenuo da se širi dim i prašina. Putnici su počeli da se guše, a vrata autobusa nisu mogla da se otvore. Jedan od putnika je uspeo da razvali vrata autobusa i na taj način oslobodi izlaz, čime je dodatno povredio sebe, saznaje izvor.

Putnici su prišli vozaču, polivali ga vodom i pozvali hitnu pomoć, ali nije bilo spasa. Od siline udarca vozač je na licu mesta ostao mrtav.

Kamiondžija vozio drogiran

Kkamiondžija koji je izazvao nesreću pozitivan je na droge.

Kako saznajemo, on je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike. Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, međutim test na droge je ukazao da je pozitivan na narkotike.

Instagram_serbialive_beograd
 

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom.

Direktno se zakucao u autobus

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je do stravične nesreće došlo kada se kamion sa sporednog puta uključivao na glavni put u Stublinama.

Prema informacijama koje posedujemo, do nesreće je došlo kada se kamion uključivao sa lokalnog puta, dok je autobus zadržavao svoj pravac kretanja.

- Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio. On je direktno udario u autobus, a vozač je stradao na mestu - kaže izvor "Blica".

Kako smo pisali, vozač kamiona je nakon nesreće pokušao da pobegne nakon što je udario u autobus.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike