Sumnjivo ponašanje Vukotićevog vozača: Posle likvidacije sakrio dva telefona, a na saslušanju u Turskoj tvrdio da porodicu ne poznaje!

12.09.2022

16:20

0

"Dok sam se vozio oko Mečičijekoja dve osobe su pucale u vozilo sa motocikla, čiju tablicu nisam video", tvrdi E. K.

Sumnjivo ponašanje Vukotićevog vozača: Posle likvidacije sakrio dva telefona, a na saslušanju u Turskoj tvrdio da porodicu ne poznaje!
Optužene ubice Jovana Vukotića: Ilustracija - Copyright Pixabay/Youtube

Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog klana" koji je 8. septembra oko 18 sati ubijen u Istanbulu, kod sebe je imao dva mobilna telefona koja je njegov vozač E. K. pokušao da sakrije. Kako prenosi turski portal halktv.com.tr. vođa "škaljarskog klana" u Turskoj se predstavljao kao Nikola.

Na saslušanju u policiji, kako prenosi portal, E. K. koji je bio za volanom automobila u kom su bili Vukotić, njegova trudna supruga Maša M. i njihova ćerkica, tvrdio je da porodicu ne poznaje i da ih je kobnog popdneva samo vozio do Tržnog centra.

E. K. za kog se ne navodi čiji je državljanin, navodno je u svom iskazu rekao:

- Ljudi su mi rekli da idu u Zorlu centar. Dok sam se vozio oko Mečičijekoja u južnom pravcu E5, dve osobe su pucale u vozilo sa motocikla, čiju tablicu nisam video. Video sam samo muškraca koji je bio pored mene i koji je rekao da se zove Nikola. Vikao je od bola i bio je pogođen. U tom trenutku sam u šoku zaustavio vozilo. Kasnije je osobu na koju je pucano odvezla Hitna pomoć koja je došla na lice mesta. Odvezli su i suprugu i dete - rekao je navodno E. K. u policiji.

Policija je, kako se navodi, odmah pretresla vozača i njegov automobil, ali nisu pronađeni mobilni telefoni. Kako je i sam imao ogrebotine na telu i on je prebačen u bolnicu.

Očevici su, međutim, ispričali da su videli kako je vozač posle napada odšetao do ograde pored puta i tamo se zadržao neko vreme, što im je bilo sumnjivo. Policija je otišla na mesto koje su pokazali, detaljno pretražila okolinu i pronašla dva mobilna telefona skrivena unutar gvozdene ograde. Istražitelji su uzeli telefone i oni će biti detaljno pregledani tokom istrage ubistva, navodi turski portal.

Privatna arhiva/Printscreen/Youtube
 

Vukotić je, da podsetimo, ubijen u naselju Šišli u Istanbulu i to naočigled trudne supruge i ćerkice. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je primetio ubice na motoru, ali da nije uspeo brzo da reaguje, i "zalegne". Njegova supruga i ćerkica, srećom, prošle su bez povreda.

Za Vukotićem je bila raspisana Interpolova poternica, a trag mu se izgubio u julu prošle godine kada je napustio Crnu Goru.

Istražitelji veruju da je ubijen u nastavku rata dva crnogorska klana. Prema operativnim podacima, sumnja se da su egzekutori uspeli da ga lociraju, pošto je njegova trudna supruga sa ćerkicom, pod izgovorom da ide na letovanje, otputovala u Tursku da se sastane sa mužem. Ubice su pratile svaki njen korak i tako uspele da lociraju i Vukotića koji je inače navodno bio vrlo obazriv. Napadači su u njega ispalili pet hitaca, od kojih su ga četiri pogodila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike