Srpkinja razbila mit o "američkom snu": Ne mogu da dočekam dan da se vratim u Srbiju, nikad decu ovde ne bih odgajala! (VIDEO)

20.05.2024

15:44

0

Autor: R.M.

Srpkinja Katarina kaže da novac ne može kupiti ljubav, porodicu i prijatelje koje ima u Srbiji

Srpkinja razbila mit o "američkom snu": Ne mogu da dočekam dan da se vratim u Srbiju, nikad decu ovde ne bih odgajala! (VIDEO)
Copyright Printscreen/TikTok

Katarina iz Novog Sada se pre godinu i po dana preselila u Njujork gde živi i radi sa svojim dečkom, koji je takođe iz Srbije.

Ona je na Tik Toku objavila da jedva čeka da se vrati nazad u Srbiju i objasnila da je život u Americi daleko od "američkog sna".

- Pre nego što sam se preselila ovde, studirala sam u Srbiji, u Novom Sadu. Prva ja sam mislila da van Srbije, i generalno van Balkana, cvetaju ruže i da je svuda bolje nego kod nas... Međutim, evo, sada sam ovde i mogu vam reći da ne mogu da dočekam dan da se vratim nazad i da rođendane, Božiće, Uskrse i ostale praznike proslavljam sa mojom i Mićkovom porodicom - ispričala je Katarina.

Udaljena od prijatelja i porodice, Katarina je objasnila da nije sve u parama:

- Imamo dosta primera gde možemo videti da pare definitivno nisu sve, kao i da mnogo stvari pare ne mogu da kupe. Kakva god bila Srbija ili Crna Gora ili generalno ceo Balkan, ja ovde nikad ne bih decu odgajala. Pre svega, želim da mi deca rastu, ne samo uz mamu i tatu, već i uz babe, dede, tetke, ujne, stričeve, strine, ujake i ostalo - ispričala je ona.

 

 

Kao jedinu prednostu SAD Katarina je navela to što stvari kao kupovina nekretnine na kredit, mogu brže da se ostvare. 

Ipak, standard nije tako dobar a ona radi puno radno vreme u jednoj pekari i jedva sastavlja kraj sa krajem.

- Ukoliko bih želela da ostanem ovde i da ovde gradim život, to bi bilo jako skupo. Plate su generalno premale i to što zaradim u pekari pokrije najosnovnije stvari tokom meseca. Da muž ne radi krvavo posao koji radi, ne bismo imali ništa da ostavljamo sa strane - kaže ona.

- Moji roditelji su od nule uspeli da sagrade najnormalniji život. Imali smo uvek dovoljno da negde otputujemo. Nikad nismo bili gladni i nikad mi ništa u životu nije falilo - ispričala je ona i naglasila da postoje ljudi koji su snašli u SAD, ali da je kod nje sve apsolutno suprotno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike