Groznica! Tačno u 18 časova dodeljuju se dva luks stana (FOTO)

11.05.2024

11:56

0

Prvo izvlačenje u novom krugu "Uzmi račun i pobedi" na RTS-u

Groznica! Tačno u 18 časova dodeljuju se dva luks stana (FOTO)
Uzmi račun i pobedi - Copyright Profimedia/Printscreen

Prvo izvlačenje u okviru novog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" biće organizovano danas!

Za današnje izvlačenje nove vlasnike čekaju dva stana u naselju "Zemunske kapije" u Beogradu, najavio je prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i dodao da je nagradnim fondom za prvi krug obuhvaćeno 10 stanova u vrednosti od 1,9 miliona evra. Mali je naglasio da je za Vladu Srbije ova nagradna igra veoma važna jer na taj način direktno sarađuje sa građanima i zajedno sa njima se bori protiv sive ekonomije koja donosi štetu celom društvu.

Tanjug/Strahinja Aćimović
Siniša Mali predstavio nagradni fond od 1,9 miliona evra

 

- Ovu nagradnu igru od prošle godine organizujemo u digitalnom formatu, što znači da učesnici ne šalju koverte sa fiskalnim računima i slipovima, već ih skeniraju putem aplikacije "Uzmi račun i pobedi" koju je izradila Poreska uprava uz podršku NALED-a, Nemačke razvojne saradnje GIZ i Inicijative Bolji način. Aplikacija može besplatno da se preuzme na Google play, Apple i Huawei prodavnicama - naveo je prvi potpredsednik vlade.

On je podsetio da građani račune putem aplikacije mogu da šalju od 8. aprila, a validni su svi računi koji su izdati u ovoj godini, bez obzira na vrednost.

- Od tada je registrovano čak 406.322 naloga, sa kojih je poslato 41,8 miliona računa i dodeljeno više od 50 miliona jedinstvenih kodova, što je potvrda ogromnog interesovanja građana za ovu nagradnu igru. Sve to pokazuje da su građani prepoznali napore i aktivnosti Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije - naveo je Siniša Mali.

Deset stanova u Zemunu

Deset stanova u Beogradu koji će biti dodeljeni srećnim dobitnicima nalaze se u naselju "Zemunske kapije". Stanovi su veći nego prethodnih godina, a što se tiče njihove veličine dva su jednoiposobna (po 46 kvadrata), dva dvosobna (po 54 kvadrata), pet trosobnih (71 do 76 kvadrata) i jedan četvorosoban dupleks od 102 kvadrata. Ukupna vrednost nagradnog fonda, odnosno 10 stanova koji će građanima biti dodeljeni, iznosi 1.913.228,90 evra.

Važna novina u ovoj nagradnoj igri je, dodaje Mali, da građani koji plaćaju karticom ili instant mogu da udvostruče svoje šanse za dobitak, s obzirom na to da se za svako bezgotovinsko plaćanje koje je zabeleženo na računu dobija dodatni kod koji ravnopravno učestvuje u izvlačenjima.

- Pozivam građane da u što većem broju uzmu učešće u ovoj nagradnoj igri i plaćaju bezgotovinski, jer to je najbolji način da se zajedno borimo protiv sive ekonomije i zajedno gradimo bolju i lepšu Srbiju, a svima koji budu slali račune u nagradnoj igri želim puno, puno sreće - zaključio je Mali.

Vlada Srbije je, uz podršku NALED-a, pokrenula novi, šesti ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", koja se sa uspehom organizuje još od 2017. godine. Cilj priređivanja nagradne igre je jačanje poreske kulture i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i jačanje motivacije za poštovanje propisa, dalje jačanje fiskalne discipline i podsticanje bezgotovinskog plaćanja kao jednog od instrumenata u borbi protiv sive ekonomije.

Prvo izvlačenje će biti u subotu, 11. maja, a poslednje u subotu, 8. juna 2024. godine. Izvlačenja će tradicionalno biti emitovana uživo na RTS-u, subotom u 18 sati. Svi računi koji su poslati u subotu do 12 časova učestvuju u izvlačenju tog dana - oni računi koji su poslati nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednim izvlačenjima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike