Postoji način da brzo smršate: Dodajte u vodu jedan začin i metabolizam će vam raditi kao sat

06.10.2021

07:17

0

Znate da je voda najbolji napitak i za dobro zdravlje i mršavljenje, a dodavanjem nekih namirnica možete ubrzati topljenje masnih naslaga

Postoji način da brzo smršate: Dodajte u vodu jedan začin i metabolizam će vam raditi kao sat
pexels-teejay-1362537 - Copyright Pexels

Jedan od načina na koji voda pomaže da se gube kilogrami jeste zadovoljavanje apetita. Pošto isti deo vašeg mozga tumači i signale gladi i žeđi, lako mu je da pomeša te signale, piše Eat This.

Veliko istraživanje objavljeno u „Annals of Family Medicine“ otkrilo je značajnu povezanost između neadekvatnog unosa vode i gojaznosti, sugerišući da dobra hidratacija igra ključnu ulogu u kontroli telesne težine.

Taj napitak možete lako napraviti kod kuće koristeći osušene semenke kumina. Ovaj začin bogat je antioksidansima i dobar je za imunološki sistem, zdravlje creva i smanjenje upala.

Pexels
 
Istraživanje dokazalo efekte

U malom kliničkom ispitivanju koje je obuhvatilo 88 gojaznih žena, jedna grupa je jela jogurt začinjen kuminom dva puta dnevno tokom tri meseca. Druga grupa je u istom periodu jela istu količinu jogurta, ali bez dodatka kumina u prahu.

Ispostavilo se da su samo one žene koje konzumiraju kumin značajno smanjile svoju težinu, indeks telesne mase, obim struka i masti. Takođe su imale niži nivo triglicerida i loše holesterola u krvi, a povećao im se dobar holesterol.

Voda s kuminom pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi pomažući ćelijama da pravilno reaguju na glukozu i insulin. Kada je vaš šećer u krvi visok, u vašim ćelijama se može skladištiti više glukoze nego što vam je potrebno za energiju, i ona se može pretvoriti u mast.

Pexels
 
Kako se priprema

Potopite kašiku semenki indijskog kima u šolju vode preko noći. Ujutru mešavinu kuvajte oko pet minuta.

Kada se ohladi, procedite semenke. Voda će imati mineralni i drvenast ukus, zato možete da dodate malo prirodnog zaslađivača ili cimeta.
Voda se može piti topla ili hladna.

Pexels
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Z. A.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike