Šest delotvornih načina pomoću kojih ćete sprečiti ljude da vam oduzimaju energiju

27.08.2021

18:45 >> 19:01

0

Energetski vampiri ubiju svaku klicu radosti u vama, iscrpe vas i umore, ali ima leka

Šest delotvornih načina pomoću kojih ćete sprečiti ljude da vam oduzimaju energiju
Copyright Pexels

Mnogo puta smo se našli u situaciji da moramo da komuniciramo sa ljudima koji nam isisavaju pozitivnu energiju. Bez obzira na to da li je u pitanju šef, prijatelj ili član porodice, sprečite ih uz ovih šest trikova u ponašanju.

Možda nećete moći ili hteti da odbacite poslodavca kod kog zarađujete za život, prijatelja ili partnera koji se zalepio za vas ili rođaku koja voli da spletkari. U tom slučaju možete da naučite kako da se nosite sa njima, stvaranjem energetskih granica.

Pročitajte još

Na taj način uspećete da se ophodite prema njima bez većeg trošenja energije. Nezavisno od profila energetskog vampira čija ste žrtva, na raspolaganju su vam borbene tehnike s kojima možete neutralizovati njihovo štetno delovanje.

1. Uzdržite se vidljivih reakcija

Nemojte se prepirati ni protivrečiti. Iako ćete tokom kontakta sa čovekom koji vam isisava pozitivnu energiju osećati neku vrstu nelagode, potrudite se da to sakrijete (osim ako se niste odlučili za konačni obračun).

Ljudi koji vam crpe energiju se hrane vidljivim znakovima stresa koji nanose. Bez tih pokazatelja, mogli bi da odustanu i da se povuku.

Pexels

2. Ne govorite mnogo

Mnogi od njih su zadovoljni ako nateraju druge da saslušaju ili pročitaju ono što žele da kažu. Ako je vaš krvopija takav, najbolje je da što manje učestvujete u komunikaciji.

Povremeno mu dajte do znanja da ga slušate kimanjem glave ili kratkim komentarima poput “aha”, “dobro”, “da” i “OK”, ali mu ne dajte goriva za produžavanje monologa.

3. Promenite temu

Ako vaš energetski vampir nije zlonameran, nego nehotično i nesvesno naporan, pokušajte da prebacite priču na lakšu temu. Preuzmite kontrolu i promenite sadržaj i ton razgovora u smeru koji vama odgovara.

Pexels

4. Vizualizujte štit

Neke žrtve psihičkih vampira tvrde da im tokom kontakta s njima pomaže vizualizacija odbrambenog energetskog polja oko svog tela. Zamislite da vas okružuje svetleći štit od kojeg se odbija štetan vampirov uticaj.

5. Ne gledajte u oči

Izbegavajte ili ograničite kontakt očima sa onim ko vas iscrpljuje. Što duže održavate kontakt očima s vampirom, to će njegov uticaj na vas biti veći.

6. Izbegavanje

Ako se ništa drugo ne pokaže efikasnim, izbegnite ovakve osobe kad god je moguće, ili trajno prekinite odnos s njima. To može da bude lakše ili teže, u zavisnost od toga ko je vaš energetski vampir i koliko ste zapravo vezani za njega.

Pexels/ Vera Arsic

Međutim, ako su na kocki vaše zdravlje i sreća, prekid kontakta mogao bi da bude spasonosan za vas.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike