Uvedite ovu jednostavnu rutinu i budite sigurni da ćete odgajiti dobro i pametno dete

15.01.2023

17:27

0

Autor: Z.A.S.

Ovo će vam oduzeti samo 15 minuta vremena, dnevno

Uvedite ovu jednostavnu rutinu i budite sigurni da ćete odgajiti dobro i pametno dete
Majka i dete - Copyright Freepik

Verovatno jedno od najtežih pitanja jeste šta je u suštini potrebno da biste podigli dobro i pametno dete?

Magični ključ je, kako su stručnjaci zaključili, upravo u rukama samih roditelja. Ipak, temelj svega je jedna važna navika.

Oduzima malo vremena

Najbolja stvar je ta što ona oduzima samo 15 minuta dnevno, a doslovno svaki roditelj može da je praktikuje zajedno sa detetom. Reč je o čitanju.

Istraživanja su pokazala da samo 15 minuta čitanja dnevno može da pomogne vašem detetu da postane pametnije. Osim što će proširiti svoj vokabular reči, također će razvijati i maštu koja je vrlo važna za njegov daljnji razvoj. Isto tako, stručnjaci potvrđuju da čitanjem mozak vašeg deteta doslovno raste.

Freepik
 

Razvoj inteligencije

Što mu više čitate, više doprinosite razvoju inteligencije samim tim i veću sposobnost logičkog zaključivanja. Neke studije su pokazale i kako će se, ako mu svakodnevno budete čitali, ponašanje vašeg deteta značajno popraviti.

Naime, kad čitate naglas, poboljšavate sposobnost deteta da se bolje koncentriše i usmeri svoju pažnju, a to su veštine koje će mu definitivno biti potrebne kad jednom krene u školu, ali i kasnije u životu. Zato odvojite to malo vremena u uradite veliku stvar za vaše dete.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike