Slana voda: Biće od koristi celom organizmu, a pet je odličnih razloga da je popijete svakog jutra

10.11.2022

05:29

1

Autor: Z.A.S.

Kombinacija vode i soli može da regeneriše naše telo

Slana voda: Biće od koristi celom organizmu, a pet je odličnih razloga da je popijete svakog jutra
Copyright Profimedia

Sigurno ste do sada već čuli za pozitivna svojstva vode sa limunom i jabukovim sirćetom. Ipak, ono čemu se, u poslednje vreme, ljudi sve više okreću jeste slana voda.

U pitanju je kombinacija vode i soli koja je i te kako korisna i može da regeneriše naše telo.

U soli se nalaze mnogi minerali, koji pomešani sa vodom i te kako utiču na naše zdravlje i organizam. Sve što je potrebno da uradite jeste da 3 dl vode pomešate sa malo morske soli i popijete je za doručak ili tokom dana.

Evo nekoliko prednosti ovog napitka.

Pravilna hidratacija

Kada dođe do nedostatka u organizmu, dolazi i do hiponatremije, a to se dešava kada pijemo previše vode. So će pomoći telu da apsorbuje vodu i da u telu održi ravnotežu natrijuma.

Pixabay
 

Detoksikacija

Slana voda je puna minerala koji pomažu u prirodnoj detoksikaciji organizma, kao i u izbacivanju toksina. Pored toga, ona ima i antibakterijska svojstva.

Varenje

Žlezde u ustima, koje aktivira so, oslobađaju proteine koji pomažu u pravilnoj razgradnji hrane. Na ovaj način olakšavaju proces varenja u velikoj meri.

Profimedia
 

San

Mnogi pate od nesanice, pa bi slana voda i u tome mogla da pomogne. Minerali koji se nalaze u soli smiruju telo i nervni sistem i smanjuju količinu kortizola u telu - hormona stresa zbog kojeg često imam problem sa spavanjem.

Pexels
 

Koža

Ne postoji osoba koja ne želi da ima zdravu i lepu kožu. Minerali koji se nalaze u soli nam u tome pomažu, pa uzmanjem vode koja sadrži so, ne samo da ćete smanjiti osip, ekcem i akne, već će vam kož biti glatka i čista.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike