Imate običaj da čim ustanete namestite krevet? Već sutra ujutru prestanite to da radite, jer pravite veliku grešku!

01.11.2022

05:31

0

Autor: Z.A.S.

Stručnjaci tvrde da je to potpuno nehigijenski

Imate običaj da čim ustanete namestite krevet? Već sutra ujutru prestanite to da radite, jer pravite veliku grešku!
Jastuci - Copyright Pixabay

Još od malih nogu nas uče da ujutru, čim ustanemo, treba da namestimo krevet. Ako ste među onima kojima su mame "probijale mozak", a nikako niste voleli to da radite, verovatno će vas obradovati činjenica da je nameštanje kreveta ujutru, izgleda, greška.

Stručnjaci iz britanske kompanije "And So To Bed" koja se bavi proizvodnjom i prodajom kreveta tvrde da pravilo pospremanja kreveta ujutru ipak nije tako dobra ideja, a za razlog navode higijenu.

Unsplash
 

Godinama su razni lajfkoučevi i influenseri govorili o transformacionim prednostima pospremanja kreveta svakog jutra i kako to može da učini da se osećate produktivno, smireno i organizovano.

Međutim, stručnjaci za dušeke u britanskoj kompaniji "And So To Bed" se ne slažu s tim. Kažu da bi najzdravija stvar zapravo mogla biti ne namestiti krevet nakon buđenja, a sve se svodi na higijenu.

Prema "The Sleep Councilu", prosečna odrasla osoba gubi 285 ml tečnosti svake noći. To znači da, kad pospremite krevet svako jutro, zarobljavate svu tu vlagu i tokom dana.

Pixabay
 

Zapravo, preporučuje se da, nakon dobrog sna, posebno leti, kada je temperatura viša, skinete posteljinu kako biste dušeku dali priliku da diše i da vlaga ispari. To će takođe osigurati da vaš dušek duže traje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike