Ne nose svi heroji jednake plašteve: Philips Eko heroji nose biorazgradive

16.05.2022

10:13

0

Malim, svakodnevnim koracima možemo napraviti više za održivu budućnost

Ne nose svi heroji jednake plašteve: Philips Eko heroji nose biorazgradive
Postani heroj - Copyright Promo

Trenutna svetska populacija broji 7.9 milijardi ljudi. Naš svakodnevni uticaj na životnu sredinu, globalno okruženje i planetu je nemerljiv. 

Poznati su nam problemi koje neprestano stvaramo povećanom potrošnjom i modernim načinom života. Vegetacija propada, životinjske vrste izumiru, okeani su zagađeni, događaju se klimatske promene širom planete. 

Iako nam je sve ovo poznato i susrećemo se s poražavajućim statistikama, menjamo li svoje navike? Malim, svakodnevnim koracima možemo napraviti više za održivu budućnost! 

Promo
 

 

Eko-herojskim delima do održivije budućnosti  

Briga se brigom vraća – kada brinemo za životnu sredinu, Zemlja se pobrine za nas. Kao kompanija s ekološkom i društvenom odgovornošću, Philips želi naglašeno progovoriti i podstaći dela koja doprinose održivoj budućnosti. Philips poziva sve heroje da pokažu svoje biorazgradive plašteve! 

Promo
 

Na Instagram stranici @philipshomeliving_rs moguće je pronaći atraktivan i prigodan Eko heroj filter. S njim je potrebno da uslikate svoju dobru eko naviku koja na neki način doprinosi očuvanju životne sredine i objavite na svom Instagram storyju. Osim što tako podstičemo i širimo dobra dela, učestvujemo i u nagradnoj igri. Na storyju je potrebno da označite @philipshomeliving_rs, a najveći eko heroj osvaja vrednu nagradu! 

Svaki mali korak Eko heroja veliki je korak za čovečanstvo! 

Donosimo ti neke od malih eko-herojskih dela koja mogu postati deo svačijih navika i doprineti održivijoj budućnosti!  

1. Razvrstavanje i recikliranje otpada 

Godišnje proizvodimo vrtoglavih 2 milijarde tona otpada. Ono što možemo učiniti je pobrinuti se da reciklabilni deo plastičnog i papirnog otpada ne završi kao smeće, već da se kroz reciklažu ponovo iskoristi u proizvodnom procesu. 

Time smanjujemo količinu 'nove' plastike i štetnost plastičnog otpada za životnu sredinu. Sortirajmo, odvajajmo i reciklirajmo otpad! 

2. Korišćenje višekratne ambalaže 

Rame uz rame s plastičnim otpadom su i naše navike korišćenja jednokratne ambalaže. Umesto plastične kese s blagajne, u nabavku ponesite višekratnu platnenu torbu. Osim toga, u supermarketima sve su dostupnije i višekratne kese za voće i povrće.  

Izaberite aluminijumske ili staklene slamčice umesto jednokratnih plastičnih. Možete posegnuti i za višekratnim perivim blaznicama za lice i na taj način takođe smanjiti količinu otpada! 

Promo
 

3. Borba protiv #foodwaste kulture  

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, najviše hrane baca se upravo u domaćinstvima – čak 53% ukupno bačene hrane.  

Ostatke hrane često je moguće iskoristiti – ostaci od povrća mogu poslužiti kao odličan temeljac od povrća, dok spoljašnji delovi tvrdih sireva mogu postati sočan temeljac od sira. Ostaci hlebnih mrvica, brašna i jaja od pohovanja mogu postati odlične krokete! Kada se kora od banane potopi u vodu, dobija se prirodna dohrana za biljke. Biljke će takođe voleti i zaostali talog od crne kafe!  

Promo
 

4. Promena prehrambenih navika  

Proizvodni procesi hrane i velike industrije imaju ogroman uticaj na životnu sredinu. Malim prilagođavanjem naših prehrambenih navika možemo smanjiti svoj negativan uticaj. Izborom veće količine voća i povrća u našoj ishrani te sezonskih i lokalnih namirnica malih proizvođača radimo korisnu stvar za svoje zdravlje, za lokalne proizvođače i za celu planetu!  
 
Svaki naš postupak - zaista - može napraviti razliku! Eko heroji, pokažite svoja herojska dela na Philips Home Living Instagram profilu! 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike