Za odvažne dame: Trend crnih venčanica raste tokom pandemije koronavirusa

21.09.2021

11:45 >> 13:07

0

Onlajn potražnja za crnim venčanicama povećala se četiri puta u poslednjih 15 godina

Za odvažne dame: Trend crnih venčanica raste tokom pandemije koronavirusa
Copyright Printscreen/Instagram, sbabridal

Vira Vang kaže da nema ništa loše u crnim venčanicama, a čini se da sve veći broj budućih nevesta misli isto.

Sedamdesetdvogodišnja dizajnerka govorila je za “Harper’s Bazaar” o zastupljenosti tamne nijanse u svojim dosadašnjim radovima, uključujući i njene zapažene kolekcije za jesen 2012. i proleće 2019.

Pročitajte još

– Mnogi ljudi su bili šokirani, rekli su da je depresivno videti nevestu u crnom. Rekla sam – Nikako, to je seksi! Onda je to, naravno, prihvatilo mnogo nevesta – izjavila je Vira Vang za modni časopis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ever-Pretty Official (@everprettycom)

Neveste su prigrlile ovu boju, toliko da su je i drugi luksuzni dizajneri dodali u svoje kolekcije, uključujući Magi Sotero, Lin Maršal, Galija Lahav i Marčesa.

Stručnjaci u maloprodajnom lancu odeće za venčanje “David’s Bridal” primetili su promenu potražnje među nevestama tokom pandemije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David’s Bridal (@davidsbridal)

– Definitivno vidimo porast broja nevesta koje žele alternativne stilove ili boje, poput crnih haljina, koje se uklapaju u trendove koje viđamo tokom pandemije – rekla je Lora Mekiver, mlađa menadžerka i PR brenda “David’s Bridal”.

Ova modna kuća ima sve veći izbor crnih venčanica jer se sve više nevesta odlučuje da nosi i druge boje osim bele.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David’s Bridal (@davidsbridal)

– Prošle godine crne venčanice se nisu ni našle u našim terminima za pretragu, udvostručile su se u poslednjih 12 meseci. Uočili smo da se prodaja crnih venčanica povećava za 3,7 puta iz godine u godinu – rekla ona je za Foks njuz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COCOMELODY (@cocomelodyofficial)

– Pandemija je mnoge neveste preusmerila na organizaciju manjih događaja i ka ležernijim ili netradicionalnim krojevima i stilovima – kombinezonima, kratkim haljinama, do te mere da smo lani pokrenuli butik “Male bele haljine” i proširili asortiman boja kako bismo obezbedili više tih opcija za venčanja i događaje pre venčanja. Desetine naših stilova dolazi u brojnim bojama, tako da neveste imaju mogućnost da venčanicu koja im se dopada izaberu i u ​​nekoj drugoj boji.

Podaci pretraživača na Google Trendsu pokazuju da su se onlajn upiti o crnim venčanicama više nego učetvorostručili u odnosu na januar 2004.

Termin je trenutno na vrhuncu, verovatno zbog približavanja jesenje sezone, koja zvanično počinje u sredu, 22. septembra.

Prema Guglovoj analitici, pet država koje imaju najveći obim pretraživanja crnih venčanica su Kentaki, Roud Ajlend, Nju Hempšir, Kanzas i Ajdaho.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mychicdress (@mychicdress_official)

Kada je o našem podneblju reč, prve venčanice stigle su tek početkom prošlog veka, sa Zapada, i bile su crne boje. Ova boja tada je smatrana najelegantnijom.

Veruje se, takođe, da je crna venčanica predstavljala simbol opraštanja sa devojačkim životom i mladošću.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike