Godišnjica smrti: Na plakatu za film o Ledi Di haljina koju je pet „Šanelovih“ krojačica šilo 1.034 sata

01.09.2021

11:45 >> 09:52

0

Autor: Z. A.

Veličanstvena večernja haljina bila je deo kolekcije visoke mode ovog brenda za proleće 1988.

Godišnjica smrti: Na plakatu za film o Ledi Di haljina koju je pet „Šanelovih“ krojačica šilo 1.034 sata
Copyright Chanel

Ovog 31. avgusta, obležena je 24. godišnjica tragične smrti Dajane Spenser, koja je do danas neprežaljena i omiljena sramežljiva princeza. Uz veličanje njene prefinjene ličnosti, konstantno se slavi i pominje njen fantastičan stil odevanja, koji je ostavio veliki trag u modnom svetu i koji uvek privlači veliku pažnju.

Budući da je za 3. septembar zakazana premijera dugo najavljivanog filma „Spenser”, upravo je za njega objavljen plakat na kojem glumica koja igra princezu, Kristen Stjuart, nosi „Šanelovu“ kreaciju, kopiju haljine kakvu je nosila i princeza Dajana i u kojoj se glumica pojavljuje u filmu.

Zapravo, jedna od kultnih haljina princeze Dajane bila je deo kolekcije visoke mode za proleće/leto 1988.

čitajte i ovo

Podsećanja radi, Ledi Di je tragično stradala 1997. godine u saobraćajoj nesreći u Parizu, što je bilo godinu dana nakon burnog razvoda od princa Čarlsa u novembru 1996. godine.

Par se venčao 29. jula 1981, venčanje iz bajke prenosile su 74 TV stanice širom sveta, mladu je gledalo preko 750 miliona ljudi, a ceremoniji u katedrali Svetog Pavla u Londonu prisustvovalo je 2.650 gostiju. Engleska je tada dobila buduću kraljicu.

U noći 31. avgusta 1997. poginula je u automobilskoj nesreći u Parizu, što je odjeknulo u medijima.
Ostala je zapamćena kao dobri anđeo, po svom humanitarnom radu, ali i po istančanom stilu.

Kristen Stjuart koja glumi princezu Dajanu na upečatljivom i dirljivom plakatu za film „Spencer“ nosi večernju haljinu od bež organce ukrašenu zlatnim i srebrnim aplikacijama, ovalnim šljokicama i šljokicama u obliku lišća koje stvaraju cvetne grane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Spencer (@spencer_movie)

Haljina korset kroja, ima ravan izrez na delu dekoltea ukrašen nabranim tilom, te satenskom mašnom oko struka. Donji deo prianja uz bokove pa se iznad kolena širi u nekoliko slojeva tila ispod kojih se nalazi podsuknja od organce.

Raskošna haljina u potpunosti je replicirana za film u ateljeu modne kuće „Šanel“. Izrada je trajala 1.034 sata (700 sati za ukrasne aplikacije i vezove), a radilo ju je čak pet krojačica puno radno vreme.

Radnja filma „Spenser“ reditelja Pabla Larejna, a koji će premijeru imati 3. septembra u takmičarskom delu Filmskog festivala u Veneciji, bazira se na jednom vikendu u životu princeze Dajane. Reč je o božićnim praznicima koje Dajana provodi s kraljevskom porodicom na imanju Sandringam u Norfolku, kada i donosi odluku o odlasku od princa Čarlsa.

Film „Spenser“ nije u potpunosti istinit već je u njemu domaštano sve ono što se moglo dogoditi tokom prazničnog perioda koji prati.
Iz trejlera je jasno da nas čeka puno ekstravagancije, drame i emocija u još jednom filmskom ostvarenju nadahnutom životom nikada prežaljene princeze Dajane.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike