Pariski šik sedamdesetih: „Šanel“ kostim za jesen-zimu 2021/22. ima novo ruho

11.03.2021

15:20 >> 12:20

0

Autor: Z. A.

Stilsko osveženje modne legende

Pariski šik sedamdesetih: „Šanel“ kostim za jesen-zimu 2021/22. ima novo ruho
Copyright Chanel

Nedavno je  na Nedelji mode u Parizu predstavljena nova kolekcija za jesen-zimu 2021/22. modne kuće „Šanel“. Cela kolekcija je inspirisana i ambijentom skijaškog odmora i pariskim šikom, počeviši od sedamdesetih pa sve do danas.

U kolekciji su ski-odela sa logom „Šanela“, providne bluze, krop jakne u crnoj i jarkoj roze boji, i midi suknje na rasferšlus koje savršeni idu uz sakoe od tvida. Kaputi su uglavnom prošiveni satenskom postavom, a nose se na haljine. To je jedna senzualna, šik, modernu, topla i privlačna linija.

Komplet koji je obeležio decenije elegancije sada ima novo lice, dolazi modernizovan kroz formu, ali i s dodacima kao što je krzno, a autorka kolekcija Virdžinije Vijard kombinuje ga s vunenim kapama.

Nova „Šanel“ paleta kreacija uključuje stilsko osveženje modne legende, a od modnih dodataka tu su i zanimljive čizme, ukrašene krznom i satenom.

Kostim je dobio krzneno ruho, uz podršku pojačanih ramena i kroja iz osamdesetih, predlozi su kreativne direktorke brenda Virdžinije Vijard.

Chanel

Osim crne, koja je karakteristična za mnoge „Šanel“ kolekcije, naglasak kreacija je i na pastelima.

Chanel

Čizme deluju poput krznenih čarapa, a sjajne ukrase imaju čak i farmerice i plisirane suknje. Nov kostim ima i jaknice s resicama.

Chanel

Deo kolekcije posveta je divnoj smeđoj boji, na elegantnom pletivu u stilu buklea.

Chanel

Tamne varijante ističu se na suknji s resicama i plišanim odelima sa štepovima. Komplet prepoznatljivog kroja pojavljuje se i s uskim bermudama, uz nezaobilazne jeti čizme.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike