Ovih šest kombinacija Francuskinje nikada ne bi obukle za posao

23.04.2021

14:20 >> 11:15

0

Autor: Z. A.

One ne idu na posao u cipelama s visokim potpeticama jer preferiraju udobnost

Ovih šest kombinacija Francuskinje nikada ne bi obukle za posao
Copyright Instagram: @annelauremais

Stil Francuskinja predmet je rasprava među ljubiteljkama mode. Među trenutno najpoznatijim modnim ikonama veliki je broj dama koje dolaze iz Francuske i koje plene pažnju svojim načinom odevanja.

Neke od njih za WWW ispričale su šta nikada ne bi obukle za posao i koje to odevne komade smatraju nezaobilaznim kada je reč o poslovnim prilikama.

1. Morgan Sezalori, osnivačica modnog brenda „Sézane“

– Na posao nikada ne bih nosila visoke potpetice. Preferiram prirodan i ležeran stil, ne volim da trčim gradom u neudobnim cipelama – kaže Morgan.
Nene poslovne kombinacije trenutno se sastoje od maksi-haljina i udobnih sandala, a kada je hladnije, ne skida farmerice.

Esencijalni odevni komad za poslovne prilike prema njenom mišljenju svakako jeste košulja: – Košulje su savršena opcija. Može biti bela, crna, u boji sa lepim uzorkom, često i predimenzionirana. Lepo krojena košulja ide uz sve, farmerke, suknju, klasične pantalone. Mislim da je udobna i ženstvena – kaže Morgan.

2. Anelis Mišelson, dizajnerka nakita

– Ne bih nosila nešto preusko. Moram se osećati udobno, a istovremeno sofisticirano – kaže Annelise.
Šta će obući za poslovne prigode, pre svega zavisi od njenog raspoloženja. Često su to farmerice koje kombinuje s muškom majicom i svojim omiljenim muškim sakoom brenda „Dries van Noten“. Upravo farmerke i dobro krojen sako smatra najboljim komadima za poslovne kombinacije, a spojila bi ih s upečatljivim cipelama.

3. Žan Damas, osnivačica brenda „Rouje“

Jedna od trenutno najpoznatijih stilskih ikona na svetu za posao nikada ne bi obukla haljinu koja nalikuje venčanici.

– Jednako se oblačim za kancelariju i za vikend. Ovih dana biram slip haljine zato što je toplo i cipele koje lako mogu skinuti u kancelariji, poput natikača ili espadrila – kazala je.

Koji su odevni komadi must have u njenom ormaru kada su posredi poslovne kombinacije? Udobne farmerice, lep džemper od kašmira, bela majica, lepi dodaci i crveni ruž. Nikakva druga šminka i prirodna kosa. To je vrlo parisko izdanje, zaključuje Žan.

4. Johana Senjk, osnivačica brenda „Wanda Nylon“

– Ne bih nosila neudobnu odeću i cipele na štiklu. Morate se osećati udobno u odeći koju nosite kako biste bili povezani sa sobom i slobodno se izražavali. Odeća je deo vaše ličnosti. Mora se prilagoditi osobi koja je nosi, a ne suprotno – smatra Johana.

Ona nije želela da definiše klasičan poslovni stil Francuskinja. – Naš pariski studio je multikulturalan. Nemam konačnu viziju Parižanke i mislim da sam ja daleko od stereotipa o pariskim devojkama. Daleko od devojke koja nosi boyfriend farmerice i majicu svog dečka. Mislim da zapravo ne poznajem tu devojku. Pokušavam da se suzdržavam od klišea. Moja ideja o stilu pariske devojke potiče iz multikulturalizma – kazala je.

5. Adenora, suosnivačica brenda „Adenorah x Leon and Harper“

Još jedna francuska modna zvezda na posao nikada ne bi otišla u – odelu.
– Nemam poslovnu kombinaciju kojoj se uvek vraćam. Volim da se osećam udobno, pa ću za sastanke obući farmerice s bluzom ili majicom, espadrile ili sandale – rekla je Adenora.

6. Lidija Baja, osnivačica brenda „La Seine et Moi“

U njenim poslovnim kombinacijama sigurno nećete naći helanke, crni grudnjak ispod bele košulje ili pravo krzno.
– Jednostavno i udobno, a opet šik. To su moje kombinacije za posao. U poslednje vreme volim da nosim kombinezone uz natikače. Obično nosim haljine, ali ako odaberem farmerice, kombinujem ih s belim topom ili klasičnom majicom brenda „Comme des Garçons“ – kazala je Lidija.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: zadovoljna.hr

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike