Pet pari obuće koje bi svaka žena starija od 40 godina morala da ima u cipelarniku

19.10.2021

13:35

0

Ovih pet pari cipela žena ne može da izbegne - one su šik, elegantne i za svaku su priliku

Pet pari obuće koje bi svaka žena starija od 40 godina morala da ima u cipelarniku
Visoke potpetice - Copyright Pexels

Kada dođete u neke zrelije godine, verovatno više ne jurite za trendovima koji dolaze i odlaze. Izgradili ste neki svoj stil i znate šta volite i šta vam odgovara.

Žene starije od 40 godina više se ne lepe tako lako za svaki modni hir. Znaju šta žele i teže kvalitetu, trajnosti i bezvremenosti. I naravno da se to odnosi i na cipele. One traže cipele koje su udobne, pogodne za kombinovanje sa što više odeće i da su kvalitetne. 

Upravo zato ovih pet pari cipela ne smeju da nedostaju ni u jednoj kolekciji obuće žena starijih od 40 godina:

1. Gležnjače na petu

Šik i elegantne niske čizmice s potpeticama definitivno morate da imate. Modeli izrađeni od kože prilagođavaju se stopalu, jednostavni su za negu i izdržljivi. Zato uložite u par dobrih čizmica do iznad gležnja. Možete ih fino nositi u proleće, jesen i zimu. Odlično se slažu s farmerkama, haljinama i suknjama. Peta osigurava optički duže noge i siguran korak.

Kako biste visoke cipele mogle bez problema da nosite ceo dan, poželjno je odabrati model sa širokom i ne previsokom potpeticom. Niska peta je takođe lepa opcija.

2. Visoke kožne čizme

Kako biste se dobro pripremile za jesen i zimu, trebalo bi da imate bezvremenske kožne čizme. Bez obzira na to da li su braon ili crne, zasigurno su udobne i elegantne čizme za ceo život. Mogu se dobro kombinovati s bilo kojom odećom, čak će sjajno izgledati s lepom letnom haljinom. Povišena peta je važna jer produžuje nogu. Inače, nema ograničenja što se tiče izgleda.

Bez obzira na to da li se radi o desenu krokodilske kože, modelima od antilopa ili čak čizmama iznad kolena, dopušteno je šta god želite.

3. Sportske patike

Patike ne bi trebalo da nedostaju ni u jednom ormaru za cipele. Premda žene u dvadesetima još uvek isprobavaju i poseduju razne modele patika, četrdesetogodišnjakinje već znaju koje modele najviše vole da nose. Dobar par patika zaista vredi zlata! One su taman za svaku priliku i mogu se nositi u šetnji, u kancelariji ili u kupovini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by imageshoes (@imageshoes.gr)

Samo treba potraži trajni materijal, koji se lako održava, i moraju da budu udobne.

4. Visoke štikle 

Par klasičnih štikli definitivno pripada ormaru za cipele žena starijih od 40 godina. Elegantne su, bezvremenske i svaku jednostavnu kombinaciju farmerke-bluze pretvaraju u šik izgled, svaku haljinu u "afterwork" odeću, a sve poslovne pantalone u ozbiljno zgodan komad odeće. Najbolje je odabrati udobnu visinu potpetice i bezvremensku osnovnu boju poput crne, bež, krem ili braon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @highhills4ever

Tako se lepe štikle mogu lako kombinovati s gotovo bilo kojimstilom odevanja.

5. Gumene čizme

I na kraju, ali ne najmanje važno, jednostavne, ali izuzetno praktične gumene čizme ne smeju da fale. Savršene su za šetnju po kiši i vetru, ali se takođe mogu odlično kombinovati na moderan način. Gumene čizme štite od vetra i kiše i prava su osnovna obuća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @pnwfashionbrat

Stoga bi svaka žena starija od 40 godina trebalo da poseduje dobar par robusnih gumenih čizama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. R.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike