Rijana pomera granice: Za predstavljanje svog brenda donjeg veša angažovala model sa invaliditetom (FOTO)

16.07.2021

11:10 >> 09:39

0

Njen brend poručuje - radi šta god želiš, ne izvinjavaj se zbog sebe, prihvati to što si drugačiji

Rijana pomera granice: Za predstavljanje svog brenda donjeg veša angažovala model sa invaliditetom (FOTO)
Copyright Profimedia

Popularna pevačica Rijana je 2018. godina počela da se bavi i dizajnom donjeg veša. Njen brend “Savage x Fenty” često je hvaljen zbog promocije raznolikosti među ljudima.

Posebno se istakla zbog toga što kreira različite i osnažujuće modne komade i sve to predstavlja kroz revije i fotografije koje su daleko od tradicionalnih prezentacija donjeg veša i koje su često meta kritika zbog nedostatka raznolikosti, posebno kada je reč o tipovima tela žena.

Pročitajte još

Rijana od samog početka promoviše bodi pozitivizam i kroz predstavljanje svojih kolekcija ona pruža podršku i LBGT populaciji, i plus sajz modelima, kao i modelima sa invaliditetom.

Nedavno je na Twitteru osvanuo jedan post koji je izazvao lavinu pozitivnih komentara.

 

Naime, kolumnistkinja Kim Keli je pohvalila pevačicu zbog ideje da za model izabre devojku koja ima redak invaliditet ruku i, između ostalog, napisala:

– Kada je vaš invaliditet tako redak i niste navikli da vidite nikog drugog ko je kao vi, ovakve stvari čine da se osetite zaista lepo. Hvala što ste unajmili modele sa drugačijim udovima.

Rijana, Profimedia

Neki od komentara na post su bili dirljivi jer su se javili ljudi sa istim problemom, neki su nizali samo najlepše epitete namenjene pevačici, a drugi su govorili kako je devojka sa fotografije toliko lepa i zgodna da im je trebalo vremena da primete njen invaliditet.

Brendovi ove pevačice u medijima se proglašavaju „fabrikama novca“. Iako je brend lansiran tek 2018. godine, “Savage x Fenty” trenutno je u poziciji da postane globalni lider na tržištu donjeg veša do 2025. godine.

Rijana, Profimedia

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike