Lepota je radost življenja: Pet stvari zbog kojih se Francuskinje ne goje, a jedu sve što požele

13.08.2021

10:40 >> 09:26

0

Autor: Z. A.

One dokazuju da hedonizam utiče na lepotu

Lepota je radost življenja: Pet stvari zbog kojih se Francuskinje ne goje, a jedu sve što požele
Copyright Marion Kotijar/Profimedia

Izreka „ono si što jedeš“ mogla bi se primeniti na lepotu Francuskinja jer same kažu kako nije bitno šta se stavlja na kožu, već šta se unosi u organizam.

Prosečna Francuskinja pije vino, uživa u hlebu i ne zavisi od vežbanja. Kako uspeva da održava zavidnu liniju?

čitajte i ovo

Francuski paradoks

Javna je tajna da se Francuskinje ne debljaju, iako jedu hleb i testeninu, uživaju u vinu, imaju nekoliko obroka dnevno, a večeru smatraju senzualnim užitkom. One dobro znaju da male porcije i uživanje u svakom zalogaju olakšavaju pravovremeno prepoznavanje osećaja sitosti, što doprinosi efektivnosti plana ishrane. Kada je reč o omiljenim namirnicama, odricanje od njih sada, najčešće vodi ravno do preteranog uživanja u hrani u budućnosti, zato Francuskinje smatraju da se tih užitaka ne smemo odreći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juliette Binoche (@juliiette_binoche)

Odnose se prema hrani s poštovanjem i uživaju u njoj

Svi se pitaju kako je moguće da Francuskinje imaju dobru liniju i elegantne su, a jedu toliko čokolade, sira i sve to zaliju vinom. No, uz to sve nisu opterećene dijetama ni iscrpljujućim treninzima. Njihova tajna upravo jeste njihov stav prema hrani koji neguju još od detinjstva – odnose se prema hrani s poštovanjem, što im ne dopušta da jedu brzo ili dok nekuda jure. One uživaju u dobrom zalogaju, gutljaju dobrog vina i u dobrom društvu. Francuskinje nikada ne jedu s nogu i uvek odvoje vreme za obrok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

Uzimaju male porcije hrane

One se ne odriču belih ugljenih hidrata kao što su hleb i testenina, ali je njihova tajna da ih jedu u malim količinama. Ako naručite u Francuskoj sendvič sa šunkom, mogli biste da se iznenadite kada vidite da u sendviču ima samo nekoliko tankih šnita šunke, nekoliko komada paradajza i senf. I tu leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja, a to su, naravno, male porcije. I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kojem će neko vreme uživati uz kafu, a neće ga pojesti odjednom. Za doručak obično jedu hleb ili pecivo, zatim jogurt i pahuljice od žitarica. Takođe, kada osete glad između obroka, najpre će posegnuti za jogurtom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

Biraju kvalitet pre svega

Francuskinje žele najsvežije i najbolje, a veruju da je to ono što je skuplje. Uvek će posegnuti za nekoliko komada kvalitetne crne čokolade ili laganim domaćim kolačem, a nikada za jeftinim sladoledom. U svakodnevnom životu za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumeva redovne odlaske na pijacu po nabavku svežeg voća i povrća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

Nikada ništa sebi ne uskraćuju

One potpuno razumeju da neće zadržati liniju ako jedu kroasane dvaput dnevno. Ipak, neće sebi ništa zabraniti. Vole i vino i čokoladu, i u tome uživaju, kao i u mnogim drugim ukusnim stvarima, i to sebi ne uskraćuju. Isto važi i za masniju hranu, odnosno meso koje Francuskinje obožavaju, a jedu ga otprilike dvaput nedeljno. U vinu, koje dokazano pomaže kod mršavljenja, pak guštaju na dnevnoj bazi. Za veštačke zaslađivače nema mesta u ishrani užicima sklonih Francuskinja. Radije će izabrati pravu stvar poput šećera i maslaca, ali, već pogađaš, u malim količinama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

Jedu u društvu

Francuskinje i Francuzi vole da jedu u društvu, i to ne uključuje samo porodicu i prijatelje nego i kolege na poslu. Štaviše, ako na poslu odete da jedete sami, kolege to mogu smatrati čudnim, pa čak i nepristojnim. Studije su pokazale da Francuzi 80 odsto obroka pojedu u društvu drugih ljudi, a poznato je da kada jedemo u društvu, pojedemo manje jer imamo veću potrebu da se kontrolišemo.

Tajna vitke linije Francuskinja sada je javna i može postati sastavni deo vašeg stila života, u kojem nema mesta odricanju u užicima i slasnim zalogajima – spoznajte „joie de vivre“ iliti radost življenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FRENCH TOASTS ☾ (@french__toasts)

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike