Princeza od Velsa je eko-kraljica: Kejt Midlton iznajmila zelenu haljinu i ponela ogrlicu koja je pripadala princezi Dajani (FOTO)

03.12.2022

16:37

0

Autor: Z. A.

I boja haljine koja se povezuje sa očuvanjem okoline

Princeza od Velsa je eko-kraljica: Kejt Midlton iznajmila zelenu haljinu i ponela ogrlicu koja je pripadala princezi Dajani (FOTO)
Copyright Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Valesa, zna da svojim odevnim kombinacijama možemo poslati i snažnu poruku.


Tako je na dodeli nagrada „Earthshot“ u Bostonu, koju su osnovali princ Vilijam i ser Dejvid Atenboro kao podšku idejama, ljudima i projektima u borbi protiv globalnog zagrevanja, Kejt se pojavila u zelenoj haljini brenda „Solace London“ koju je - iznajmila. I tako svoju misiju modnog recikliranja podigla na viši nivo.

Umesto da haljinu kupi, princeza se odlučila za održiviju opciju pa zeleni pripijeni model spuštenih ramena iznajmila od britanske modne kompanije „Hurr“.

Kejt već godinama prati titula „kraljice recikliranja“ jer je često možemo videti u odevnim komadima koje je nosila nekoliko puta, a sad je odlučila da napravi još jedan korak u promociji održivijeg i pristupačnijeg načina odevanja.

Profimedia
Princeza i princ od Velsa

Zelenom bojom je takođe slala poruku jer je upravo ona ta koja se najviše povezuje sa ekologijom i očuvanjem planete. 

Usku, dugačku zelenu haljinu princeza od Velsa kombinovala je sa ogrlicom od smaragda i dijamanata koja je nekad pripadala princezi Dajani, piše „Vog“ i dodaje da je princeza nedavno odlučila da nosi dodatke koji su pripadali pokojnoj princezi Dajani, koja je ujedno bila i poslednja osoba koja je nosila titulu princeze od Velsa, do Kejt Midlton. 

 

 

Njen je svaki stajling pomno osmišljen pa tako, kad putuje, bira lokalne dizajnere, a i u ovoj je situaciji pokazala razumevanje za tzv. Kate-efekt koji se odnosi na činjenicu da često - ono što Kejt nosi, to se rasproda rekordno brzo ili odevnom komadu poraste popularnost. Ovog puta, naglasak je stavila na najam odeće i podstakla ostale da razmisle o promeni navika.

Inače, Kejt je za trodnevnu posetu Americi priredila pravi modni šou, a za posetu Harvardu odabrala je haljinu gigham dezena, koji je inače njen omiljeni.

 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike