Japanska vila Ravijojla nije se šišala 17 godina: „Kosa mi je duga 2,10 metara, od punđe me nekad zaboli glava“

29.06.2022

10:20

0

Autor: Z. A.

Pustila je kosu jer se želela da istakne i prikazaže japansku kulturu, budući da je duga kosa nekad bila simbol japanskih princeza

Japanska vila Ravijojla nije se šišala 17 godina: „Kosa mi je duga 2,10 metara, od punđe me nekad zaboli glava“
278523654_443715414221944_3286785158262806147_n - Copyright Instgram/ rin_rapunzel's

Rin Kambe iz Tokija (42) ima kosu dugačku dva metra i 10 centimetara, a nije ju šišala čak 17 godina. Budući da je visoka samo 165 centimetara, često samo da obavi svakodnevne poslove kosu mora vezati u punđu, ali tokom dana je nekoliko puta namešta jer je vrlo teška pa joj zadaje glavobolju.

Kako piše Mirror, samo da opere svoju kosu Rin treba puna tri sata, i još dva sata da je osuši fenom. Na svom Instagram profilu često objavljuje slike i videe svoje kose u kojima objašnjava i pokazuje kako se o njoj brine.

– Ako je pustim, imam problema gotovo sa svime što radim. Lako se spotaknem, teško mi je da odem u kupatilo i da se presvučem. Kada mi je kosa raspuštena, nerado izlazim iz kuće – rekla je Rin.

Iako se ponekad žali da ne može neke stvari, svoju kosu obožava i želi da još naraste i bude još i duža. Kaže i da ljudi često pitaju je li kosa prava, te se iznenade kad im kaže da jeste.

Rin je pre dvadesetak godina radila kao plesačica i u to je vreme imala kratku bob frizuru, koja se u svemu razlikuje od duge kose kakvu ima danas. Odlučila je pustiti kosu jer joj kratka frizura nije bila posebna, a želela je da se istakne i prikaže japansku kulturu jer je duga kosa simbol japanskih princeza u Heian periodu.

– Kada se probudim ujutro, treba mi je manje od deset minuta da se očešljam i složim kosu jer sam s godinama stvorila rutinu stilizovanja. Nekada, kada sam baš u žurbi, mogu to uraditi i za pet minuta. Zapravo je nije uopšte toliko teško održavati, samo se kosa i teme čine teškim - objasnila je.

Dodala je i da uopšte ne razmišlja o tome da je skrati na neku „normalnu dužinu“ jer sebe drugačije više ne može ni zamisliti; a ovako je svako primeti i zapamti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike