Klasične, ali uvek aktuelne: Ove frizure će vas učiniti primećenom u svakoj prilici

24.05.2022

09:51

0

A vama je potrebno samo malo strpljenja i vešti prsti

Klasične, ali uvek aktuelne: Ove frizure će vas učiniti primećenom u svakoj prilici
amos-bar-zeev-hVk6pIFbW9o-unsplash - Copyright Unsplash

Trendovi u svetu lepote i mode se menjaju brzinom svetlosti, pa ih je često nemoguće sve ispratiti i isprobati. Međutim, kada je reč o frizurama, neki stilovi su večni i skoro se ne menjaju, zaptavo te promene su male i zanemarljive.

U red takvih frizura spadaju pletenice. One su svaršene kako za treninge i svakodnevne aktivnosti, tako i za svečane prilike poput venčanja ili izlazaka u klub. 

Kako biste napravili modernu pletenicu treba vam samo malo strpljenja i vešti prsti i eto savršene frizure kojom ćete oduševiti sve u svom okruženju.

Unsplash
 

Stručnjaci za kosu tvrde da pletenice odgovaraju svakom tipu kose bila ona kovrdžava, ravna, tanka ili gusta. Jedini uslov je taj da imate dugu kosu.

Brojni načini pletenja kike mogu vam pomoći da izgledate elegantno, jednostavno, glamurozno, sveže i veoma moderno

Među svim načinima nošenja pletenica, oni sa jednim delom raspuštene kose spadaju u najraznovrsnije, ali i najatraktivnije.

Ova vrsta pletenice je pogodna za svaku priliku. Ono što određuje nivo elegancije i stila je odeća i nakit. Mogu se nositi za izlazak sa prijateljima, važnu večeru, sastanak, pa čak i glamurozni događaj.

Osnovna stvar u ovom stilu je da je deo kose ispleten, nije važno koji, a ostatak opušten. Deo koji nije upleten možete nositi ravno, talasasto, prirodno ili nanositi neke efekte, ali mora biti slobodan. Što se tiče vrste pletenice, zavisi od vaše kreativnosti i stila, jer se mogu koristiti na mnogo načina.

Među opcijama su duple i male pletenice sa jedne strane, pletena traka za glavu, pletenice na vrhu glave, iza... Ukratko, odlučuju ličnost i prilika.

Jednostavna pletenica na jednoj strani kose

Sa ovom opcijom sigurno nećete ostati neprimećeni. Osim toga, ovo je jedan od najlakših načina pravljenja pletenice.

Izaberite jednu stranu glave i ispletete je iznad uha. Ostatak kose će otići na drugu stranu i nazad u svom prirodnom obliku.

Unsplash
 

Više pletenica na jednoj strani kose

Ova varijacija prethodne će dati razrađeniji i glamurozniji stil onima koji je koriste.

Ideja je da je prvi deo pletenice potpuno pričvršćen za glavu. Zatim se olabavi i pada pored raspuštene kose koja se nalazi pozadi. Možete ga ukrasiti šljokicama, prstenovima i nekim bojama da biste promijenili stil.

Francuska pletenica

Francuska pletenica je svaršen izbor kada želiš da promeniš frizuru, a da opet ta promena ne bude drastična i napadna. Nikad ne izlazi iz mode, pravi se za pet minuta, i uvek izgleda lepo, romantično i ženstveno. Napraviti ovu frizuru nije nikakav podvig već je potrebno da pokupiš gornji deo kose u rep na temenu providnom gumicom. Zatim uzmi  po pramen kose sa strane i počni da pleteš kiku. Dodaj po malo kose svakom pramenu dok pleteš. Kad stigneš do vrata, prebaci kosu napred i završi sa običnom platenicom.

Unsplash
 

Pletenice na vrhu

Pletenice iznad glave će uvek biti dobro rešenje. Jedna od najboljih opcija i ona koja će vam sigurno obezbediti poglede, jeste da sklonite kosu sa prednjeg dela lica češljanjem od napred ka nazad. Zatim ih pustite na raspuštenu kosu.

Za kraj - klasična pletenica

Kada vam je potrebna “brza” frizura, kosu ćete najlakše stilizovati, tako što ćete isplesti klasičnu pletenicu i jednostavnu pletenicu koja pada duž leđa.Ova frizura je odlično rešenje za trening ili nakon treninga kad je vaša kosa još uvek vlažna.

Unsplash
 

Takođe, idealno je rešenje kada želite da izgledate opušteno i da se spremite za neobaveznu šetnju gradom. Nju ćete napraviti tako što ćete kosu podeliti na tri dela, odnosno na tri pramena.  Pramen A prebacite preko pramena B , a zatim pramen C prebacite preko pramena A. Pramen B prebacite preko pramena C. Ponavljajte postupak sve dok ne ispletete pletenicu, a završetak vežite gumicom za kosu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike