Brijanje nogu vam često izazove iritaciju kože? Estetičarka savetuje kako da to izbegnemo

12.05.2022

07:59

0

Nije neophodno da imate posebno osetljivu kožu kako biste iskusili problem sa iziritiranom kožom nogu nakon brijanja

Brijanje nogu vam često izazove iritaciju kože? Estetičarka savetuje kako da to izbegnemo
profimedia-0351237805 - Copyright Profimedia

Sada kad su nam stigli topli meseci u godini, mnoge dame nemaju strpljenja da čekaju da dlačice dovoljno izrastu za depilaciju, i odlučuju da se jednostavno late brijača kako bi što pre mogle da uskoče u kratke haljine i suknje. Ukoliko ste i vi među njima, veoma je važno da tokom i nakon brijanja dodatno povedete računa o nezi kože kako biste izbegli iritacije, koje uopšte nisu tako retke.

Neželjene i urasle dlačice, crvenilo, iritacije, hrapava i tačkasata koža nogu koja podseća na teksturu jagoda su samo neki od problema sa kojima se susreće skoro svaka žena.

Prema rečima estetičarke Džoane Keni, razlog može biti povlačenje oštrice u pogrešnom smeru.

Pixabay
 

Džoana je na svom TikTok profilu pokazala jednu tipičnu reklamu proizvođača brjača koja pokazuje ženu koja brije noge, a takve su reklame, kaže, krive što mnoge od nas to rade pogrešno.

Naime, žena u reklami noge brije od stopala prema gore, suprotno od smera dlačica, a estetičarka napominje da takvo brijanje najčešće uzrokuje iritaciju kože.

Zato savetuje da se noge briju od kolena prema dole, dakle od sebe i u smeru rasta dlačica.

- Ili tako ili se depilirajte! - poručila je u svom videu u čijem je naslovu napisala "Pogrešno se brijemo" i "Jesu li za to krive reklame?"

- Iako savetuju brijanje u smeru rasta dlačica, na reklamama uvek vidimo isti pogrešan način... - zaključila je dodavši kako je "krivac" za neznanje možda i tabu koji još uvek okružuje nepoželjne ženske dlačice.  

I premda se većina TikTok korisnica zahvalila na savetu, neke su žene komentisale da su im dlačice prekratke ili preslabe pa ih brijanje u smeru rasta uopšte ne uklanja.

Profimedia
 

- Brijanjem suprotno od smera rasta dlačica definitivno bolje uklonimo dlačice, ali iritacija je cena! - zaključila je autorka videa.

Kožu je neophodno nahraniti i umiriti nakon brijanja, kao i nakon depilacije, jer se brijač ponaša kao površinski piling i uklanja mrtav sloj ćelija sa površine kože. Da bi se lakše regenerisala, da ne bi peckala i zatezala losion na bazi umirujućih sastojaka će pomoći. Birajte - aloju, hamamelis, kamilicu, kokosovo ulje ili bilo koje blago i neutralno mleko za telo bez alkohola, parfema i visoke koncentracije eteričnih ulja.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike