Večeras se održava Met Gala: Evo šta sve treba da znate o ovogodišnjem modnom spektaklu i koga sve možemo da očekujemo (FOTO)

02.05.2022

18:31

0

O prošlogodišnjim stajlinzima se i dalje priča, a ako je suditi po društvenim mrežama, Kim Kardašijan je odnela ubedljivu pobedu

Večeras se održava Met Gala: Evo šta sve treba da znate o ovogodišnjem modnom spektaklu i koga sve možemo da očekujemo (FOTO)
Copyright Profimedia

Pandemija je promenila, ali i pomerila mnogo toga, počevši od najvažnijih muzičkih i modnih događaja. Nakon nekoliko odlaganja, ove 2022. konačno će se održati Met Gala. Tradicionalno, prvog ponedeljka u maju, odnosno 2.5.2022 sa početkom u 18 časova po američkom vremenu, odnosno 1 iza ponoći po našem vremenu.

Ovom prestižnom događaju mogu da prisustvuju samo najslavniji i najbogatiji, a pozivnica je obavezna. Prema pisanju američkih medija, noćas nas očekuje pravi spektakl, jer će se javne ličnosti, sasvim sigurno, svojski potruditi da nadmaše, kako prethodne autfite, tako i same sebe.

Foto: Profimedia
 

"Vogue" je prošlogodišnji događaj nazvao "manjom, intimnijom aferom", pa ove godine očekujemo da slavni zasijaju punim sjajem i ostave nas bez daha.

Ne znamo da li nekoga posebno očekujete sa nestrpljenjem, ali jedno je sigurno - sve oči će biti uprte u Kim Kardašijan, koja godinama nije imala pristup ovom događaju, Lejdi Gagu, Bijonse, Kendal Džener i ostale modne ikone.

Evo šta sve treba da znate o ovom događaju.

Šta je Met Gala?

Ova svečanost se tradicionalno održava svakog prvog ponedeljka u maju i predstavlja pravi modni spektakl. Ove godine se održava u ponedeljak, drugog maja, a "Vogue" će uživo prenositi dolaske na crveni tepih. Svečanost počinje u 18 časova po američkom vremenu, odnosno u 1 sat, posle ponoći po našem vremenu. 

 

 

Gde se Met Gala održava?

Održava se u Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku, a za cilj ima prikupljanje sredstava za muzejski Institut za kostime.

Koja je ovogodišnja tema?

Svake godine, Met Gala ima drugu temu, a ove godine će to biti "U Americi: Antologija mode". Podsetimo, prošlogodišnja tema ove svečanosti je bila "U Americi: Leksikon mode".

Gde možete da pratite prenos Met Gale?

Prenos će biti emitovan na zvaničnom sajtu "Vogue" magazina, sa početkom u 18 časova, po američkom, odnosno u 1 iza ponoći po našem vremenu. Prenos će, takođe, biti omogućen i na Instagramu, Fejsbuku i Tviteru.

 

 

Koga možemo da očekujemo?

"Vogueovo" pravilo je da listu gostiju drži u strogoj tajnosti neposredno pred događaj, međutim, kako "Page Six" otkriva, Megan Thee Stallion će se ove godine naći na svečanosti. Očekuju se i zvezde poput Lejdi Gage, Bijonse, Rijane, Tejlor Svift, kao i Kejti Peri koja je ekskluzivno otkrila da će, iako je ponosna na svoj "čudan, ludi, divlji, veliki, zabavan i šaren" izgled iz prethodnih godina, ove godine biti potpuno drugačija.

Na razočarenje mnogih, Zendaja neće prisustvovati ovogodišnjoj svečanosti, jer "mora da radi i snima neke filmove".

 

 

Ko su domaćini ovogodišnje Met Gale?

Regina King, Lin-Manuel Mirana, Blejk Lajvli i Rajan Rejnolds će nas voditi kroz ovu dugoočekivanu spektakularnu modnu noć. Počasni kopredsedavajući Met Gale će i ove godine biti čuvena Ana Vintur, Tom Ford i Adam Moseri.

 

 

Kako smo u tekstu naveli, prošlogodišnja tema ove svečanosti je bila: "U Americi: Leksikon mode", a o stajlinzima koje su zvezde ponele pre samo osam meseci, na prethodnoj svečanosti koja je, zbog pandemije, umesto u maju, održana 13. septembra i dalje se priča.

 

 

Najzapaženije su prošle Iman Bowie, koja je ponela Haris Reed kreaciju, Hunter Schufer, koji mnogi vole da gledaju u "Euforiji", a koja se pojavila u metalik Prada autfitu, neobičnim nakitom po licu i belim sočivima.

 

 

Emily Blunt je sijala u poluprozirnoj i sjajnoj Miu Miu haljini - koja je bila inspirisana ikonom starog Holivuda, glumicom Hedy Lamarr iz filma "Ziegfeld Girl", kao i Bili Ajliš, koja je crvenim tepihom prošetala u, za nju, nesvakidašnjem, bajkovitom izdanju. Za tu priliku je nosila Oscar de la Renta "balsku" haljinu u boji breskve, a neodoljivo je podsećala na ikonu Holivuda - Merilin Monro.

 

 

Kajli Džener je ponela Givenchy kreaciju koja se sastojala od niza kristala.

Sa druge strane, ako je suditi po društvenim mrežama, ubedljivo najzapaženiji stajling je ponela Kim Kardašijan, koja je, u bukvalnom smislu te reči, od glave do pete bila obučena u Balenciaga kreaciju.

Kim Kardašijan, Profimedia
 

Ako je suditi po prošlogodišnjoj svečanosti, ove godine nas zaista očekuje totalno ludilo i mi mu se jako radujemo!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike