Obucite se kao barbika: Balman kreirao kolekciju koja ostvaruje vaše snove iz detinjstva (FOTO)

19.01.2022

15:52

0

Prema Rousteingovim rečima, ovom projektu je pristupio iz dva ugla: jednog kao "dete koje sanja o Barbi" i jednog kao vrhunski dizajner

Obucite se kao barbika: Balman kreirao kolekciju koja ostvaruje vaše snove iz detinjstva (FOTO)
Balmain Barbie 12 - Copyright Profimedia

Ako je, kada ste bile male, barbika bila vaša omiljena lutka, onda će vas nova kolekcija modne kuće "Balmain" oduševiti.

Naime, inspirisan fantastičnim Barbie svetom, kreativni direktor "Balmaina" Oliver Rousteing kreirao je neverovatnu kolekciju.

Barbie je predstavljena u potpuno novom svetlu, a ovoga puta ruši sve stereotipe.

Prema Rousteingovim rečima, ovom projektu je pristupio iz dva ugla: jednog kao "dete koje sanja o Barbie" i jednog kao vrhunski dizajner.

- To što mogu da napravim kolekciju sa Barbie, danas pokazuje kako se svet promenio i koliko je dobar osećaj biti slobodan, bez straha od osuđivanja.

Rousteing je uzeo Balmainove prepoznatljive kodove - monogram lavirinta koji je dizajnirao Pierre Balmain 70-ih, jastučiće za ramena, preveliku zlatnu dugmad, čak i neke couture komade - i ugradio ih u barbikin vizuelni svet kako bi napravio 50 uniseks komada odeće i dodataka.

Profimedia
 

Pored odeće, kolekciju su modelovale CGI lutke, a na aukciji će se naći tri NFT-a koji prikazuju Barbie i prijatelje u Balmainu.

Baš kao što su predvideli najavljeni modni trendovi, nakon Fendacea i Balenciage i Simpsona, i u 2022. možemo očekivati naizgled nespojive modne saradnje.

Dizajneru, kao dečaku, nisu dozvoljavali igranje sa lutkama, ali je neke od svojih snova uspeo da ostvari ekskluzivnom modnom kolaboracijom Balmain x Barbie. To mu je i bila motivacija da započne ovu modnu igru bez granica.

Profimedia
 

Ova modna kolekcija je u prodaji od 13. januara, po cenama od 220 do 32.000 funti, a tri NFT-a koja prikazuju Barbie i prijatelje u Balmainovim kolekcijama su od 11. januara na aukciji.

Ova modna saradnja ima i dublju poruku: "Možete biti Ken koji pozajmljuje Barbikinu odeću, ili Barbika koja pozajmljuje Kenovu odeću. Kreirajmo društvo koje se vrti oko slobode, ne oko stereotipa."

Pogledajte galeriju:

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike