Upoznajte Sali, paralizovanu mačku koja dokazuje kako svaka životinja zaslužuje ljubav

25.11.2021

09:30

0

Usvojena mačka je imala mnogo sreće da naiđe na čoveka koji o njoj neprestano brine

Upoznajte Sali, paralizovanu mačku koja dokazuje kako svaka životinja zaslužuje ljubav
mačka 1 - Copyright Printscreen/Instagram, sallymermaidcat

Hendikepirani kućni ljubimci zahtevaju pažnju, strpljenje i intenzivan rad, ali ljubav koju zauzvrat dobijete jedan je od naljepših osećaja. Upoznajte Sali, paralizovanu mačku koja potvrđuje ovu tvrdnju.

Njen vlasnik Janez Jeretič je za "Bored Panda" ispričao detalje o svojoj mezimici.

- Razgovarao sam s prijateljicom u parku i u blizini ugledao Sali. Mislio sam da je mrtva jer se nije pomerala. U jednom trenutku sam video kako pomera prednje šape, uzeo je i odveo kod veterinara. Išla je na rentgen i ustanovili su da ima lovački metak u vratu i da verovatno više nikada neće moći da hoda - rekao je.

Ipak, ovo nije sprečilo Sali da uživa u životu. Njene pustolovine možete pogledati na Instagramu, a neretko je obučena u kostim morske sirene.

- Kostim sirene joj ne smeta i pomaže joj da zadrži toplinu u donjem delu tela koji je paralizovan. Želim da ljudi vide Sali na isti način na koji je ja vidim - kao prelepo stvorenje koje je mnogo patilo, ali je sada srećno - dodao je Janez.

Spomenuo je kako kako tri puta dnevno mora da isprazni njenu bešiku i da vodi računa da se ne zaglavi u nekom kutku kuće. Ipak, najdraže mu je kada prede i mazi se jer mu je najveća nagrada kada je vidi zadovoljnu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: klix.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike