Kornjača koja je nestala pre godinu dana pronađena samo kilometar od svoje kuće

20.07.2021

16:20 >> 16:30

0

Autor: Z. A.

Odbegla kornjača uspešno je vraćena kući

Kornjača koja je nestala pre godinu dana pronađena samo kilometar od svoje kuće
Copyright Pexels

Maksi je preskočio ogradu kako bi pobegao iz svog ograđenog prostora, ali njegov pokušaj bekstva je konačno zaustavljen nakon što su ga šetači pasa primetili usred polja Viltšir.

Suzi Tomas i Linda Rodžers naišle su na 14-godišnju kornjaču šetajući pse, taman na vreme jer se Maksiju približavao traktor.

Nakon što su ga pronašle, odvele su ga kući i na Facebooku pitale kome nedostaje kornjača.

možda će vas i ovo zanimati

– Obavezno smo zatražili od mogućih vlasnika da prvo opišu svoju kornjaču i pošalju slike kako bismo bili sigurni da ćemo je definitivno dati pravom vlasniku, bili smo oprezni da ne bi ljudi tvrdili da je njihova kornjača – kazala je Suzi.

Nakon trodnevne potrage pronašli su vlasnika Ruaidrija Džjuksa koji živi samo jedan kilometar od polja u mestu Coombe Bissett, u Viltširu, gde je pronađen Maksi. Hermannova kornjača – koja se mogla razlikovati po prepoznatljivom čipu na ljusci blizu glave – nestala je prošlog avgusta.

Gospodin Džjuks rekao je da ne zna kako mu je kornjača pobegla dok se nalazila u ograđenom prostoru.

Pexels

Dodao je da stvarno nije mogao da veruje kad je gospođica Tomas stupila u kontakt kako bi rekla da je njegova kornjača pronađena jer je odustao od nade da će je pronaći.

– Pre je znao da pobegne i dugo mu se gubio trag. Dakle, u početku sam bio uveren da bi se mogao vratiti. Odustao sam jer ga nije dugo bilo. Ali on je pronađen i vratio se kući, to je ludo – kazao je vlasnik.

čitajte i ovo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike