Kako "motivisati" psa da brzo obavi nuždu kada nemate vremena za duže šetnje

07.08.2022

08:24

0

Autor: D. R.

Bezbedni saveti i trikovi veterinara

Kako "motivisati" psa da brzo obavi nuždu kada nemate vremena za duže šetnje
profimedia-0297023090 - Copyright Profimedia

Lagana šetnja sa vašim psom može biti vrhunac vašeg dana - posebno ako usput obavi sve svoje poslove.

Međutim, u nekim slučajevima, kada ste u škripcu s vremenom ili je loše vreme na pomolu, možda će vam značiti da se vaš pas pobrine za svoj posao malo brže. 

Kejtlin Tulio, veterinarska medicinska sestra iz DodoVet-a, dala je predloge kako da brzo i bezbedno "naterate" psa da kaki kada nemate puno vremena.

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite da mu pomognete, ​​a nekoliko njih mogu da učine da se to dogodi čak i pre nego što napustite kuću.

Ako unapred znate da nećete imati puno vremena za pauzu za pseći toalet, pokušajte da dodate kašiku bundeve iz konzerve (2 kašike za velike pse) u njegovu uobičajenu ishranu.

- Ova tehnika se obično preporučuje za pse sa zatvorom, ali takođe može pomoći u ovoj situaciji. Hranjenje konzerviranom hranom i probioticima će pomoći da se doda malo vlage u njihovu ishranu i nateraće ih da brže i lakše obave nuždu - kaže ona.

Pexels
 

Trljanje stomaka je još jedna aktivnost u kojoj će vaš ljubimac definitivno uživati pre nego što izađe, a takođe može pomoći sa obavljanjem posla.

- Možete da ih nežno trljati po stomaku pre nego što izađete u šetnju. Neka legnu, a vi nežno masirajte stomak kružnim pokretima i tek lagano pritisnite. Ovo bi trebalo malo da pokrene stvari, a kada izađete napolje i prošetate, trebalo bi brže da kaki - dodaje Kejtlin.

Razmotrite svoju lokaciju jer važno je pronaći mirno mesto za psa.

- Ponekad u urbanijim sredinama ovo može biti teže. Ali ako možete da dođete do tihog mesta sa malo ili bez ometanja, to će biti najbolja situacija da se vaš pas koncentriše na zadatak koji treba da završi.

Pexels
 

Takođe, maramice za bebe nisu samo za bebe. Ponesite sa sobom maramicu za bebe u šetnju, koje možete koristiti da im obrišete anus.

- Ovo može da podstakne želju za odlaskom u toalet. Takođe možete pokušati da nežno stavite kocku leda na njihov anus, oboje bi trebalo da imaju isti efekat.

Kao što je gore pomenuto, idealno bi bilo da vaš pas ima dovoljno vremena da se brine o velikoj nuždi svojim tempom, a ove tehnike treba koristiti samo kada je to apsolutno neophodno.

Pexels
 

Iako su sve ove opcije kako brzo napraviti pseću kakicu potpuno bezbedne za isprobavanje, uvek je najbolje da vaš pas odvoji vreme za miran odlazak u toalet. Ako prečesto koristite invazivne tehnike, vaš pas može razviti averziju prema šetnjama.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike