Vlasnici pasa i mačaka, ne bacajte dlaku svojih ljubimaca u smeće: Evo šta možete da uradite sa njom

12.03.2022

08:36

0

Vlasnici većine pasa i mačaka suočavaju se sa dosadnom pojavom - opadanjem dlaka

Vlasnici pasa i mačaka, ne bacajte dlaku svojih ljubimaca u smeće: Evo šta možete da uradite sa njom
profimedia-0468759224 - Copyright Profimedia

Naši kućni ljubimci su poslednjih decenija počeli da se linjaju tokom cele godine, s obzirom na to da više nisu vremenski dugo izloženi spoljnim temperaturama, tako da su nam kuće i stanovi stalno puni dlaka.

Ima ih na svim mestima, neprestano, i čini nam se da svako malo čistimo i bacamo sve te dlake. Međutim, tokom proleća postoji korisniji način na koji se te dlake mogu iskoristiti.

U ovo doba godine ptice traže nešto čime će obložiti gnezda, a pseća i mačja dlaka su za to idealne. Krzno naših ljubimaca postaće tako izolacija u gnezdima, a malene ptice će doći na svet i odrastati okružene mekom dlakom vaših voljenih bića.

Profimedia
 

Stručnjaci kažu da je najbolje da napravite malenu lopticu dlaka i onda je zakačite negde - sa spoljne strane saksije za cveće koju imate na terasi, na neki kraj štrika koje služi za sušenje veša...

I, to nije jedini način. Recimo, možete njima napuniti kalup koji vam je nekada služio za kolače. Iz njega će ptice moći same da izvlače dlake onako kako su im potrebne. Dobra ideja je da dlaku ostavite u blizini njihove hranilice, jer tamo redovno dolaze, pa će je lako i primetiti.

Profimedia
 

Naravno, ako nemate balkon ni hranilicu, uvek možete dlake ostaviti na adekvatnom mestu, napolju. Recimo, možete ih zakačiti na grane grmlja u kojem ste primetili ptice ili jednostavno na mestima gde ih često viđate.

Naravno, to ne znači da ćete dlake razbacivati naokolo: bitno je da su uvek u kuglici, tako da se ne rasprše.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike